Изненада: Най-елитните украински войски започнаха да се изтеглят от силно укрепения Бахмут!

Свят

Под напора на руската армия и високоточните ракетни и артилерийски обстрели, които са разрушили редица отбранителни съоръжения, украинските войски започват да се изтегля от Бахмут и околностите му.

Към момента е известно, че украинските войски са се изтеглили от Озаряновка, южно от Бахмут, а украинските войски се изтеглят и от Курдюмовка. В същото време, поради невъзможността да се задържат южните покрайнини на Бахмут, позициите на украинските въоръжени сили са изместени.

Този факт показва, че украинските войски планират да предадат Бахмут и с голяма степен на вероятност това ще се случи в близко бъдеще, информират световните издания.

Отстъплението на украинската армия от Бахмут се дължи на факта, че ВСУ не може да удържи подстъпите към града поради опасността от щурм срещу града, а в такива условия украинските войски просто няма да могат да се оттеглят и да се защитят и почти сигурно ще понесат сериозни загуби.

Украинските военни определят настоящата ситуация в Бахмут като критична, тъй като укрепленията в населеното място са почти разрушени поради метеорологичните условия и несекващите руски ракетни удари, а украинската армия също не е в състояние да предприеме контраатаки при тези условия.

Отстъплението на украинската армия от Бахмут и околностите му позволява на руските военни да организират настъпление срещу Часов Яр, Константиновка и Краматорск, които са последните населени места, заети от украински войски. На подстъпите към тези селища са изградени доста сериозни отбранителни линии, но и те ще рухнат, както укрепленията в Бахмут, защото руската армия е започнала да ги разрушава. А в добавка към това, почти няма да има снабдяване с храна и боеприпаси.

Руските военни са унищожили около 100 чуждестранни наемници край Часов Яр в Донецката народна република. Това е заявил говорителят на руското Министерство на отбраната Игор Конашенков, цитиран от световните издания.

„До 100 чуждестранни наемници и шест бронирани автомобила са унищожени край населеното място Часов Яр в ДНР в резултат на удар с високоточни оръжия на руските военновъздушни сили по пунктовете за временно разполагане на бойците от Чуждестранен легион“, заявява говорителят на ведомството.

Източник Блиц.бг

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *