Изненада: Непослушна Караянчева вика Борисов и Фандъкова в парламента!

България отблизо

БСП пак се спънаха в искането си да доведат премиера Бойко Борисов в парламента, което е тяхно вече постоянно искане.

Днес обаче предложението за изслушване на премиера и кмета на София Йорданка Фандъкова по трагичния случай с починалото на столичния булевард „Иван Гешов“ от токов удар момче дойде от председателя на Народното събрание и депутат от ГЕРБ Цвета Караянчева. Въпреки това обаче предложението отново не събра нужните гласове и не мина, съобщава Нюз.бг.

Въпросът е, прави ли се на непослушна Караянчева или търси начин да си отмъсти за обидните думи, които премиерът отправи преди време по неин адрес?! За момента отговор на този въпрос няма, но по всяка вероятност парламентарната шефка се прави на непослушна, защото е ясно, че тя не би и помислила да се опълчва на самия Вожд.

Георги Свиленски, пък, изрази изненада си, че дори собствената й парламентарна група я бойкотира. Щом не искат да чуят мнението на председателя на парламента, какво друго да кажем за групата на ГЕРБ, подчерта Свиленски. И попита това нов номер на ГЕРБ ли е, за да не ги обвиняват после, че нито веднъж не са поканили премиера за изслушване в Народното събрание.

И вчера червените искаха изслушването на Борисов и Фандъкова, като формално предложението дойде от зам. председателя на НС Емил Христов- депутат от ОП. В сряда предложението беше внесено от социалистите.

Премиерът Борисов от месеци не е заставал пред депутатите. Той не е посетил нито веднъж и новата сграда, където заседават депутатите – бившия Партиен дом в София, който се намира буквално срещу Министерски съвет.

Няма здрав разум в страната, който да не разбира, че криете министър-председателя. Това заяви Крум Зарков, след като левите се оплакаха, че не им се допускат въпросите до премиера. Говорите врели – некипели, смята той.

Цвета Караянчева пък ги заподозря, че нарочно пускали несъстоятелни според правилника въпроси, за да набъбват питанията на БСП, които им се връщали.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *