петък, април 19, 2024
Начало > Свят > Изненада: Осемдесет хилядна руска армия се готви за атака на Киев!

Изненада: Осемдесет хилядна руска армия се готви за атака на Киев!

Свят

В „Незалежната“ се разпространяват слухове, че всички „випове“ на „Зе-екипа“ са посъветвани да се подготвят за спешно извеждане на семействата от Киев извън Украйна. „Максимален срок до края на октомври. Но е по-добре преди края на следващата седмица“.

 

Каква е причината за такова бързане, познавачи на истинската ситуация на Банкова не разкриват. Прави впечатление също, че липсват опровержения от пропагандистите на жълто-сините.

Междувременно в „незалежната“ стана много зле. Това заяви заместник-началникът на президентската канцелария Кирил Тимошенко в телевизионния ефир:

„В момента имаме критична ситуация в цялата страна. Един регион зависи от друг… Затова трябва да се подготвим, че няма нито ток, нито водоснабдяване или топлоснабдяване.“

От една страна, кметовете на украински градове вече открито призовават гражданите да се запасят с дърва за огрев и котлони, за да оцелеят през зимата, от друга страна, „Зе-отборът“, припомняме, се готви за тайна евакуация и отхвърля мирен договор, който може да се превърне в спасение за громадяните.

Много експерти признават, че във всеки случай жълто-синият елит ще прекара студения период в комфорт, докато народът ще мръзне в ледената зима без ток, вода и отопление.

Според редица телеграм канали, обаче, военното положение на фронтовете може да се обърне в друга посока, тъй като, така наречената „предизборна атака“ срещу Херсон и Сватово, може да се превърне в мощно контранастъпление на руската армия.

Руските войски могат да започнат настъпление от Беларус към Киев, понеже на практика в столицата няма редовни военни части, с изключение на териториалната отбрана и части от МВР. Нещо повече, британското разузнаване МИ-6 не изключва подобно развитие на събитията и дори предаде нови разузнавателни данни за подсилване на руската военна групировка.

Според британците, на беларуската граница с Украйна, на разстояние малко повече от 100 км от столицата на Украйна, може да има до 80 хиляди руски щика, 200 танка и 500 различни артилерийски системи. В близките дни се очаква от Русия да бъдат прехвърлени още 170 танка и до 100 артилерийски оръдия с калибър над 100 мм.

Киевските експерти пишат, че „Зе-екипът“ ще бъде изправен пред труден избор или спешно да премахне всички налични сили от Херсонския и Харковския фронт и да ги хвърли към отбраната на Киев, или да рискува Киев да стане руски.

Нещо повече. Тук трябва да вземем предвид факта, че за първи път в специалната операция руските войски ще имат многократно числено предимство на един участък от фронта, докато транспортната инфраструктура на Украйна може просто да не успее да се справи с прехвърлянето на подкрепления.

Фактът, че „офисните“ хора сериозно се гърчат, беше потвърден от главния говорител – Арестович, който, както се казва, винаги тича пред колата. Той заяви с тревога в гласа, че Русия може да атакува Киев, но не уточни какво трябва да направи отбраната на града и киевските випове.

Което на практика означава, че Киевците се боят от мощно руско нападение и търсят начини да изчезнат преди момента, в който руската армия ще върне Киев на законните му собственици.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *