Изненада: Пленен британски наемник пита руските военни дали е в безопасност! И Видео!

Свят

Руското министерство на отбраната разпространи днес видео, показващо заловен в Украйна британец, който е разпитван от неидентифицирани руски войници, предаде Ройтерс.

Мъжът, който казва, че името му е Андрю Хил и говори с английски акцент, е показан с превързана лява ръка, нещо като превръзка на главата и кръв по дясната ръка, предаде БТА.

„Нямам военен чин. . . зная само, че чуждестранният легион ми каза, че мога да помогна“, отговоря британецът, разпитван за военния си чин.

Според руското министерство на отбраната той се е предал на руските войски в Николаевска област в Югозападна Украйна. Мъжът признал, че е носил оръжие. Британското външно министерство засега не е отговорило на запитванията за коментар по темата.

Пленникът казва на разпитващите го руски войници, че е от Плимут в Южна Англия, и че има четири деца и приятелка. Той добавя, че е пристигнал по собствена инициатива, за да помогне на Украйна. Руските войните са конфискували паспорта му, допълни британецът.

Когато мъжът пита дали е в безопасност, един от руснаците му отговаря: „Да, в пълна безопасност си“. Руските военни казват, че той ще получи медицинска помощ за нараняванията си, които изглежда включват огнестрелна рана.

Русия нарича инвазията, която започна в Украйна на 24 февруари „специална военна операция“ за „демилитаризация“ и „денацификация“ на страната. Украйна и Западът смятат твърденията, че Русия воюва срещу „нацизма“ за неоснователни и наричат войната непровокирана агресия.

Вижте видеото:

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *