ИЗНЕНАДА: Правителството на Борисов е ПРИНУДЕНО да работи с РУСИЯ! Вижте КОЙ го принуди!

България отблизо

В разгара на скандала, който се вихри около Валери Симеонов и Бойко Борисов, неочаквано, но напълно логично, енергийната министърка Теменужка Петкова отива в Москва. С цяла делегация.

Повод за посещението е крещящата нужда, АЕЦ „Белене“ най-накрая да заработи. Защото ако това не стане, и ако цените на тока отново започнат да подскачат към космическите висини, тогава, едва крепящото се правителство на Борисов, със сигурност ще отгърми в небитието.

Така че, Вождът на ГЕРБ е принуден да прати енергийната шефка на поклонение при Владимир Путин.

А несвършена от правителството работа в Москва има много. Защото първо, процедурата по избор на инвеститор за атомната централа трябва да стартира най-късно до 31 октомври.

Освен това, в Москва ще бъдат обсъдени неотложни въпроси на двустранното икономическо сътрудничество, развитие на търговията, енергетиката, туризма, селското стопанство, информационните технологии, корабостроенето, транспорта и други.

Спектърът е голям. И не за друго, а защото дървените глави на политици и управленци най-накрая бяха принудени да разберат, че нашите стоки не са нужни на Запада. И че единствената ни възможност да развиваме промишлеността, селското стопанство и високите технологии е…сътрудничеството с Русия.

А гербаджиите бяха принудени да разберат, че сътрудничеството с Русия няма алтернатива, защото липсата на икономика ги поставя в опасното положение всеки ден да вземат все нови и нови заеми. Които страната няма да може да върне, защото няма икономика. Така попадаме в омагьосания кръг на дълговата криза. И когато Западът спре да ни дава заеми, страната загива. А правителството и политиците отиват на Народен съд.

Но ако пуделите на Борисов продължават да стопират сътрудничеството с Руската федерация, нашата страна ще загине още сега. Защото Русия е нашият основен доставчик на нефт, природен газ и ядрено гориво за АЕЦ „Козлодуй“. И на много други неща.

Борисов и пудели се уплашиха и се разтичаха изведнъж, понеже Владимир Путин преди няколко дни, въведе санкции срещу правителството на Порошенко. И ако тези санкции влязат в сила, икономиката на Украйна загива за броени седмици. Украинците и без това вече нямат топла вода в самата си столица Киев.

Ами ако Кремъл изведнъж въведе някакви санкции и срещу правителството на Борисов? Колко време ще се задържи на власт то? Сигурно не повече от седмица.

Ето затова, Теменужка Петкова, начело на цяла делегация, отиде в Москва. Защото няма кой друг да ни направи ядрената централа. Няма кой друг да ни доставя нефт и природен газ, и ядрено гориво. Няма кой друг да ни вземе отработеното ядрено гориво и да го извозва чак в Сибир. Няма кой друг да ни удължи срока на действие на ядрените реактори в АЕЦ „Козлодуй“.

Пуделите на Борисов не искаха да го признаят досега, но ние сме свързани с Русия. Не само с културни и духовни връзки. Но и с чисто икономически. Защото Русия е наш съсед. И доставката на нефт, газ и ядрено гориво от Руската федерация е най-евтино за нас. А втечненият газ на Тръмп, който идва от другия край на земното кълбо, ще убие моментално нашата икономика. Понеже цените на всичко ще тръгнат с бясна скорост нагоре. И Борисов, заедно с олигарсите около него пак ще отгърмят в небитието.

Затова Борисовия Министерски съвет бе принуден да пусне официално съобщение, че Руската федерация е много важен партньор за България. Че ние тихомълком модернизираме газопреносната си мрежа, за да поемем транзита на руския газ към Южна Европа. Че износът на България за Руската федерация е скочил с цели 90%. Че трябва да развиваме сътрудничеството си с РФ във всички области.

Ето така, тайно и полека, България завива към Русия. И въжделенията на българския народ се изпълняват. Защото без всеобхватно сътрудничество с Русия, без огромния руски пазар, България не може да съществува.

Автор Иво Македонски, istinata.net   

Tagged

2 thoughts on “ИЗНЕНАДА: Правителството на Борисов е ПРИНУДЕНО да работи с РУСИЯ! Вижте КОЙ го принуди!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *