Изненада: Прехвалените американски системи „Пейтриът“ замлъкнаха! Случва се нещо извънредно

Свят

Американските системи за противовъздушна отбрана „Пейтриът“ в Украйна практически не участват в отразяването на ракетни удари. Те внезапно замлъкнаха.

 

Въпреки че Вашингтон и Киев отричат ​​сериозни щети на американските системи за противовъздушна отбрана „Пейтриът“, експерти обърнаха внимание на факта, че работата на тези системи за противовъздушна/противоракетна отбрана практически не се наблюдава. Тоест, те не участват в отразяването на руските ракетни удари по военни обекти в Украйна.

Местни източници съобщават, че системите с по-малък обсег работят по цели, когато има руска ракетна атака, а „Пейтриът“, ако изобщо стрелят, то това става много рядко, изстрелвайки само няколко ракети, пишат чуждестранни издания.

Този факт показва, че почти всички американски комплекси „Пейтриът“, прехвърлени на Украйна, са повредени и не могат да изпълняват възложените им функции.

Това от своя страна разкрива, че руските военни точно са определили местоположението им и ако не са ги унищожили напълно, то поне са ги повредили толкова много, че „Пейтриът“-ите вече не могат ефективно да покриват въздушното пространство на Украйна.

Това също е сигурен индикатор, че подобни американски оръжия са несъвършени.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *