Изненада: Русия създава „зони на смъртта“ за крилатите ракети на САЩ и НАТО!

Свят

Руските военни се научиха как да създават „зони на смъртта“, които ще бъдат напълно недостъпни за вражески крилати ракети, високоточни оръжия и дронове. Известия пише за това с позоваване на източници в Министерството на отбраната, цитирана и от РИА Новости.

 

Отбелязва се, че концепцията за такива „защитни зони“ вече е приета и се разработва по време на ученията на войските за електронна война в някои военни окръзи. Следващата година подобни маневри ще станат обичайни в национален мащаб.

Изданието посочва, че перспективните системи за електронна война „Полюс-21“ могат да създадат смущения, които дезориентират чуждестранните сателитни навигационни системи, включително американския GPS NAVSTAR. Според експерти създаването на специални зони ще защити не само армията, но и социалните и индустриалните съоръжения.

По-рано пресслужбата на Министерството на отбраната съобщи, че в средата на април 49-ата армия на Южния военен окръг за първи път разработва използването на комплексите „Полюс-21“ в разузнавателни-ударните контури.

Припомняме, че точно такива системи за радиоелектронна борба парализираха гордостта на американските бойни кораби – есминеца „Доналд Кук“, който дори бе  снабден с автоматичната роботизирана система за водене на бой, наречена от американците „Иджис“.

Но дори и тази система не помогна. Един малък руски самолет парализира огромния боен кораб и го изхвърли на бунището.

Tagged

1 thought on “Изненада: Русия създава „зони на смъртта“ за крилатите ракети на САЩ и НАТО!

  1. Смущения в навигацията: 90 % няма да намерят работата си и домовете си. 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *