От последната минута: Търновци поздравиха Караянчева с викове „Оставка“!

България отблизо

Викове „Оставка“ посрещнаха словото на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева във Велико Търново по повод 112 години от независимостта на България.

Най-скъпите и умни наши предци за участвали в делото за независимостта на страната, по думите й. Скъпи скандиращи там, преди вас много хора са били преди вас и са имали много по-исторически поглед напред, обърна се тя към недоволните.

Днес е празник на политическата воля, тържество на здравния политически разум, смята Караянчева. Не трябва да допускаме грешките от миналото, по думите й. Хубаво е, че се събираме на всеки празник в Търново, защото тук всеки камък има история, обърна се парламентарният шеф към тези, които искат да я чуят.

Независимостта трябва да бъде сплав, по думите й. На вас, които викате Оставка, също Честит празник, отново се обърна Караянчева към протестиращите.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов подчерта, че преди 112 години камбаните в града бият тържествено, а хората се прегръщат по улиците. Независимостта е дело на целия български народа, всеки участва, всеки има своята роля, подчерта той. По думите му освобождението, съединението и независимостта ни показват колко силен в българският народ, когато е обединен.

Независимостта е обявена тук в славния Търновград, припомни кметът Панов. Да си българин е гордост, да си българин е чест, изтъкна той. Независимостта е най-ярко проявление на свободата, подчерта Панов. В словото си той акцентира на единението и разбирателство.

Днес България има нужда от единство и разбирателство, категоричен бе кметът на Велико Търново. Историята трябва да се знае, историята трябва да се помни, допълни още той. Обединителната кауза, която ни обединява трябва да е бъдещето ни, според него.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *