Израел лицемерно и нагло: Ние се грижим за руските летци, но…Вижте ТУК!

Свят

„Бог да ме пази от приятелите, с неприятелите сам ще се справя!“ Това са думи на Наполеон Бонапарт, който усещал, че предателството е нещо нормално за западния свят, в който живее.

Със същото коварство, което руснаците нарекоха „змийска хитрост“, се сблъскахме преди няколко дни, когато израелски пилоти, подло вкараха руския самолет Ил-20 в капан и помогнаха за неговото унищожение.

Руското министерство на отбраната многократно доказа, че израелските пилоти съвсем умишлено са се скрили зад руския самолет, в момент, когато ракетите на противовъздушната отбрана вече са летели към тях.

ЗМИЙСКИЯТ капан на Тел Авив!  И ГРОМЯЩИЯТ отговор на Владимир Путин!

Разбира се, Тел Авив отрича това. И без да представи никакви доказателства, просто заявява, че първата грижа на техните летци била да се грижат за безопасността на руските военни. Само че фактите говорят нещо съвсем друго.

От декември 2017 г. Израел извърши над 16 атаки срещу сирийски военни обекти, които покриват територията на почти цяла Сирия. Израелската Армия на отбраната твърди, че бомбардира, за да унищожи иранските военни подразделения, които заплашвали Израел. Но…иранските военни не са атакували нито веднъж територията на Израел. Единственото, което правят, е по молба на официален Дамаск, заедно с Русия, да водят кръвопролитна битка за унищожаване на терористите от Ислямска държава в Сирия.

Нещо повече. Израелските F-16 атакуват, заедно с иранските обекти, и обекти на сирийската правителствена армия. И при това се набива на очи един категоричен факт. Вече 8 години сирийският народ се бори с ужасяващите банди на ислямските терористи. За това време Израел не е влязъл нито един път да помогне на хората в Сирия, за да се справят с тероризма, който унищожава страната им. Това, че терористите вилнеят в арабската държава, не интересува Тел Авив. Но виж, че Иран е отишъл на помощ на Сирия, това е нещо непростимо, срещу което Израел трябва да се бори.

Затова, веднага след като стана ясно, че сирийската правителствена армия и руските Въздушно-космически сили побеждават терористите и връщат Сирия към нормален живот, започнаха израелските бомбардировки. И няма никакво значение как ще бъдат мотивирани тези подли нападения над хората, които с цената на живота си се опитват да спасят своята страна от тероризма.

Защото истината е една. Израел заедно със САЩ помагат на тероризма. И както справедливо отбеляза Министерството на отбраната на РФ, те носят цялата отговорност не само за убийството на 15-те руски военнослужещи, които бяха на борда на сваления руски Ил-20. Те носят отговорност и като помагачи и съучастници на терористите.

По простата причина, че въпреки многократните предупреждения на руското Министерство на отбраната,  израелските пилоти продължиха да бомбят цяла Сирия, помагайки на терористите да се съвземат от поредните удари на  Дамаск и Москва. И часове след като бе постигнато споразумение за освобождаване на последната сирийска провинция, в която има терористи,   в безсилен гняв, Тел Авив умишлено създаде ситуация, в която да бъдат убити 15 руски военнослужещи.

От последната минута:  СТРАХОТЕН отговор на Владимир Путин!

Ето защо Русия с пълно основание може да каже: „С такива „приятели“ като Израел, не са ни нужни врагове“.

Но, понеже Тел Авив продължава с нахалните си изявления, цитиран от riafan.ru, че щял да гони Иран докрай на сирийска територия, това ни кара да мислим, че явно иска да разбере по трудния начин какво не трябва да прави. Е, щом искат да се опарят, нека си пъхнат ръката в огъня.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *