Илияна Йотова: Здравният министър хока народа, като надзирател престъпници. Това размахване на пръсти няма да спаси държавата, а само адекватни мерки, каквито не виждаме!

България отблизо
Вчера министърът на здравеопазването се държеше като инспектор в детска педагогическа стая, който ни се накара, че купуваме лекарства. Нали знаем, че в момента всички сме в една лодка?
Министърът отиде в парламента и не даде един въпрос да му бъде зададен. От какво се страхуват? Ние ще излезем от тази криза въпреки правителството, въпреки министъра. Ще излезем от кризата въпреки хаоса. Ще излезем като общество. Как е възможно да се внушава, че има непослушни българи, които не искат да спазват мерките?

Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред бТВ

 

По думите й за ситуацият в страната в момента най-точният показател е една червена карта, която показват всяка сутрин медиите. „Нямате област, в която да няма проблеми, а мерките са неадекватни.“, бе категорична тя.

 

„Беше важно да покаже на лекарите как бучи една маркировка. Прекалено много уважавам пътниците в тази кола. Имаше и един момент, в който шофьорът изпусна волана, дано не е изпуснал волана и на държавата“, коментира тя, визирайки обиколката на премиера Бойко Борисов с джипа със здравния министър проф. Костадин Ангелов и директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов.

 

Пред бТВ Йотова каза, че най-тревожното е, че хората не вярвали в мерките, които налага кабинетът. По думите й те не вярват и в парите, които се разпределят.

„Кому е нужно да ходим по бръснача, като можем да вземем адекватни мерки? Знаете ли колко клиники са затворени, защото има заразени лекари?“, запита вицепрезидентът.

 

Тя говори и за напрежението в държавата като цяло, а не само между институциите. Йотова е категорична, че властта няма отговор на нито един въпрос така че да се успокои обществото. И в този момент се наблюдава опит за „насъскване“ един срещу друг между лекарите и припомни вчерашното изказване на здравния министър проф. д-р Костадин Ангелов.

 

Йотова смята, че следващата голяма криза ще бъде отново в домовете за стари хора, защото заплатите в социалната сфера са много ниски. Тя смята, че у нас всичко се прави на парче.

 

По темата с карантината на президента Румен Радев Илияна Йотова коментира, че е имало неща, които са били спестени. Тя бе категорична, че РЗИ не са информирали президента преди да замине на посещението си в чужбина, а след това.

 

Йотова отговори и на въпрос дали има напрежение между Радев и лидера на БСП Корнелия Нинова.

„Създава се едно изкуствено напрежение. Това е опит за блокиране на втория му мандат“, каза тя.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *