Илияна Йотова: Като жена и майка съм твърдо против даването на оръжия на Украйна!

България отблизо
Надявам се, че в случая става дума малко повече за заплахи, отколкото за истински действия. И като жена, и като майка се страхувам от това, което чувам като сигнали напоследък. Затова когато и аз, и президентът говорим, че трябва да се стигне до масата за преговори – това не са празни приказки. Това е нашето желание, защото повечето въоръжение от всички страни води до непредсказуеми решения, които заплашват към сериозна война.

Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред медиите.

 

Повод за коментара й е новината, че Русия планира да разположи ядрени оръжия в Беларус.

 

Коментарът на Йотова идва и в контекста на позицията на “Дондуков 2”. Многократно държавният глава Румен Радев се е обявявал против изпращането на оръжия за Украйна. Миналата седмица президентът посочи още, че страната ни няма да участва в съвместната покупка на боеприпаси от страна на ЕС, които да бъдат предоставени на Киев в помощ на войната й с Русия.

 

Основният мотив на президентството е именно, че по този начин конфликтът се подклажда.

Tagged

1 thought on “Илияна Йотова: Като жена и майка съм твърдо против даването на оръжия на Украйна!

  1. Стига с вашите демагогии ! Когато президента подписа проекта „ТРИМОРИЕ“, не се ли досетихте какви са целите му ??? Ако искате да бъдете коректни, а не лицемерни, не можете да сте за мирно уреждане на войната в Украйна, доката гласно не заявите, че НАТО и ЕС, нямат никаква работа да обграждат от всички страни Русия с военни бази , и да наливат с нови и нови оръжия ВСУ ! Един ден за това ще ви бъде потърсена отговорност ! Запомнете това !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *