Истанбулската конвенция ще свали Борисов от власт! Вижте кой извади истината наяве!

България отблизо
Борисов излъга цяла България, че е оттеглил приемането на Истанбулската конвенция.
Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова  на пресконференция.

Не  зная какъв консенсус търси господин Борисов и кой очаква да го подкрепи, след като такъв консесус няма нито в собствената му партия, нито в управляващата коалиция.

„Ако очаква от нас съгласия, категорично няма да го получи”, каза Нинова и издаде, че конвенцията е вече разпределена по парламентарните комисии и те в момента я разглеждат.  „Ще повярваме, че ще я оттегли, чак когато на   заседание на МС правителството реши официално да прекрати разглеждането на внесената в парламента ни Истанбулска конвенция”, допълни тя.

Според проф. Константинов пък процентът на държавите, които не са ратифицирали конвенцията в  ЕС, е 40! Но почти никой у нас не знае това и хората са заблудени от медиите, че цяла Европа я е подписала.
Даже  40% от тези, които са автори на Конвенцията, също не са я ратифицирали. Тогава защо да го правим ние, попита математикът и обясни, че България ще направи добро впечатление на мислеща и доказваща моралните си устои страна, ако не положи подписа си под този документ, който е толкова спорен и който накара народът за пръв път почти единодушно да скочи срещу документа.
Михаил Константинов загатна и че спорът между президента Радев и Бойко Борисов в момента е и заради тази конвенция. Двамата са на противоположни мнения, а премиерът не търпи някой да му опонира, особено, ако този някой е на по-висш пост от него.
Според политолози, настроенията в България в момента са такива, че ако се стигне до подписване на документа, е възможен сериозен бунт.
Промъкват се и мнения, че Борисов е обещал на свои приятели от ЕС парламентът ни да ратифицира конвенцията.
Ако това се случи обаче, е началото на края на Ерата Борисов, категорични са те.

Tagged

1 thought on “Истанбулската конвенция ще свали Борисов от власт! Вижте кой извади истината наяве!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *