„Борисов 3“ рухва! Ще се изненадате кой ще го смени!

България отблизо

Засилват се нагласите у българите за провеждане на нови парламентарни избори.

Това показват изследванията на две социологически агенции „Тренд“ и „АФИС“, направени преди повече от седмица, но огласени незнайно защо чак сега по медиите.

 

Според социолозите, през последните месеци правителството все повече губи доверие сред  българските граждани и подкрепата му се сгромолясва.

Хората не са доволни от управляващите и вече съжаляват за начина, по който са гласували миналата година, а някои пък, че не са упражнили правото си на глас. Те искат промяна, а мнозина се чувстват излъгани.

Основните причини за промяна на общественото мнение са няколко. Първата е неизпълнените предизборни обещания за увеличенние на доходите и особено на пенсиите. Над милион и 200 хиляди души просто останаха излъгани и живеят все още в пълна мизерия.

Разкрачената позиция на премиера за Истанбулската конвенция и подкрепата за подписването й от най-верните му хора, също са настроили българите негативно. Протестите за Пирин, които се провеждаха над месец и пълното им неглижиране от медиите и властта също са оказали влияния върху общественото мение. Особено заплахата за обявяване за персона нон грата  на германския евродепутат Ска Келер, отправена  от  вицепремиера Валери Симеонов. Опитите пък да бъде дискредитиран президента Радев от кликата на управляващите окончателно е повлияла върху колебаещите се кого подкрепят.

 

Според изнесените данни, ГЕРБ бавно, но сигурно губи електората си. Усещат се и негативни отношения в самата партия. От 30 на сто, сега подкрепата за управляващата партия е паднала на 26 процента, като тенденцията надолу се запазва.

Същото е и при Обединените патриоти. Те влязоха във властта с фанфари и много обещания, но не изпълниха нито едно и електоратът им се стопи двойно. Ако изборите са в момента, то ОП са на ръба да влязат в парламента, камо ли да управляват.

Най-голям „принос“ към падането на доверието в патриотите има вицепремиерът Валери Симеонов, който направи куп от гафове, като се конфронтира първо с част от министрите на ГЕРБ, а после и с коалиционните си партньори.

При БСП и СДС  се наблюдава обратна тенденция. И за левите, и за десните подкрепата расте. При евентуални избори в момента сините ще влязат в парламента, а червените ще имат повече депутати, отколкото сега.

Най-голяма подкрепа има президентът Радев и тя продължава да расте.

Има вероятност, ако той направи партия, тя да спечели изборите.

Плашещото обаче е, че през последните месеци  се наблюдава и демобилизация на всички електорални групи и се увеличава делът на негласуващите и разочарованите от всички политици.

Отговор „няма да гласувам“ дават почти половината от анкетираните.

Ако това е вярно, то е трагично, българи!

Пак ли ще оставим на друг да управлява съдбата ни, на купени гласове да правят правителство, а ние да отидем за гъби?

Шансът ни да заприличаме на нормална държава е да проявим повече национална отговорност и достойнство и да отидем до урните.

Да решим бъдещето си сами.

Бесните критики срещу всеки, който дойде на власт, но само в социалните мрежи, е израз на безсилие и безотговорност.

Народ, който не гласува, няма право после да критикува!

Автор Станислава Славова , istinata.net

 

Tagged

2 thoughts on “„Борисов 3“ рухва! Ще се изненадате кой ще го смени!

  1. Абсолютни глупости….!!!
    И за кого да гласува народа???За същите мутри,които се сменяват и прегрупирват вече 30 години???
    Трябва да е много глупав този народ,за да тича до урните пак да ги избира..!!Народа трябва изобщо да не гласува!!Пълен бойкот!Празни урни!!Да се измете тая неграмотна паплач от парламента…няма нужда от тях-така и така не работят и всички минали през властта за тези години на военен съд-трибунала в Хага за геноцид и злоупотреби с конституцията,за геноцид над народа!!
    Ма кой ,,сефери“ някого за ,,неговият глас??Каква стойност имат бюлетините,когато после се търкалят по кофите за боклук??Важни са подписите по изборните списъци,активност им трябва!!!А те си знаят как да си ги разпределят..
    НЕ ГЛАСУВАЙТЕ!!!Само така ще паднат от власт тези мафиоти!!Всички!!!Военно положение,военно правителство!!А как си я караме на самотек…май си можеме и без правителство,поне докато не се намери достоен Човек!!!
    Половин век ли ще се търпят тези лъжци и мошеници???ЕДНИ СЪЩИ!!за резил сме пред света..

  2. Станислава, и ти ли си от червените наследничета на червените кхмери от Партията Кърмилница дето ви спряха кранчето да цоцате, че сага рИвете!? Или някой …як, кагебишки те е вербувал в леглото, като любимката ти ..Шаренкова, /щото нея не я критикуваш така остро!?/дето мърка от удоволствие, като се сети!? Това ти са …“мокрите“ сънища скъпа, ай на бас?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *