Истината лъсна: Ето защо партиите искат да ни вкарат в еврото! Ще се смаете!

България отблизо

На среща с граждани в София Деян Николов, кандидат за народен представител от „Възраждане“, коментира нуждата от запазването на българския лев и категорично се противопостави на влизането на страната ни в така наречения „клуб на богатите“.

„Стабилността на валутния борд в България е гарантирана от буфер, точно поради тази причина имаме  сравнително стабилна финансова система.  Този буфер е на стойност над 50 милиарда лева ,  които се съхраняват в БНБ като гаранция.  В момента, в който България влезе в Еврозоната, една част от тези пари ще отидат в Европейската централна банка. Другата част ще останат на разположение на българското правителство, което в едни момент ще разполага със сума, която e около 1/3 от държавния бюджет. Това ще бъде най-голямото еднократно финансиране на държавния бюджет, което ще се е случило в историята на 3-тата българска държава. Познавайки политическата система в страната към момента и това, че тя се състои предимно от партии, които имат зависимости към чужди посолства, дипломати, фондации и олигарси, ще изразя предположение,  че тези пари вероятно няма да бъдат използвани по предназначение. Може да се окаже, че ще станем свидетели не на кражбата на века, а на кражбата на хилядолетието. Така както изведнъж се оказахме с огромен бюджетен дефицит, така може да се окаже, че и тези пари не е ясно къде са отишли.  Реално няма механизъм, по който да бъдат държани далеч от зависими политици.“, каза Деян Николов, кандидат за народен представител от „Възраждане“ в 24-ти МИР София и 30-ти МИР Шумен.

Той добави, че  това може да обясни и бързането на  вече три правителства – едно редовно и две служебни,  да въведат в България еврото като валута,  въпреки че не отговаря на условията за това. Той добави, че България е поела ангажимент към Европейския съюз да въведе еврото, но за това няма срок, което на практика означава, че няма защо да се бърза.

„Към настоящия момент само ние от „Възраждане“ поставяме темата за запазване на българския лев. Тази тема  присъства вяло в публичните дебати и по време на предизборната кампания, сякаш умишлено е държана извън обществения фокус. Отказ от българския лев и въвеждане на еврото е сериозно решение и касае бъдещето на поколения българи, поради което не може да бъде решавано набързо с премятане на политическата  отговорност от правителство на правителство, при това от служебно.  Ако въведем еврото сега, има вероятност да се озовем в ситуация, в която  оцеляването на българските граждани да не е трудно, а невъзможно, и да няма от кого да потърсим отговорност за това.“, каза още Деян Николов.

Той добави, че българската валута е една от най-старите в света действащи валути, БНБ е на 140 години и е на 10-то място в света като най-стара действаща банка – всичко това, ако  допуснем приемане на еврото, ще го загубим.

От „Възраждане“ са си поставили за цел да приложат средносрочни и краткосрочни решения за излизане на страната ни от спиралата от кризи, а в дългосрочен план прилагане на стратегии за развитие на икономиката на страната ни.

Деян Николов допълни, че на 2 октомври  България е изправена пред избор как ще продължи напред, а българите отиват на избори като на референдум, на който избират да я има държавата България или да оставим да бъде унищожена.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *