Историк отсече: Борисов окончателно ни продаде на Турция! Вижте скандалните факти:

България отблизо
 Ердоган говори за турските газопроводи на 14 юни и вметна за отказа на България да строи „Южен поток“ : „България направи грешката и тя беше в наша полза. Сега  Европа ще купува газ от нас“.

Според мен Ердоган не  излъга. Каквото и да говори Борисов за разни хъбове, за разни втори тръби, които никому не трябват, каквото и да пишат българските медии, истината е кристално ясна. Ние продадохме националните си интереси на Турция. Срещу колко – не зная. И никой не знае, но фактът е факт, и никой не може да го промени. Това заяви за сайта Фрог нюз историкът Петър Добрев.

Същия ден вицепремиерът Каракачанов коментира отказа на Борисов  и Екатерина Захариева  да се срещнат с македонския президент. Военният ни министър се изцепи: „ Това се случи, защото  един от неговите най-близки сътрудници  се занимава с шпионаж в България… Аз няма да му кажа името, но искам да знае, че ние знаем“.

Само три  изречения, едно на Ердоган и две на Каракачанов буквално показаха какви хора ни управляват и дали милеят за България. Борисов  с отказа си от строителство на Южен поток е загърбил българските и  е обслужил чужди интереси – турските. И тези на страните от ЕС , които не са искали съоръжението да минава през България. Защо?

Тук нещата са по-сложни. ЕС иска руския газ, но иска и да извие ръцете на Русия. Какво по-лесно решение от това да наредиш на човек, който сляпо се подчинява на Брюксел да спре проекта? Той го спря, но после не направи нищо, когато Турция го поиска.

Не скочи в защита на нашата икономика. Не постъпи като Орбан, или Себастиян Курц. Не каза, че преди всичко е премиер на България и едва след това член на ЕС. Просто остави потокът да ни се изплъзне и да отиде в ръцете на Ердоган. А Ердоган пък официално му благодари. Как е изразил благодарностите си неофициално и под масата, не знаем. Само знаем, че бяхме продадени. На Турция, категоричен е Петър Добрев.

Каква би трябвало да е ответната реакция  в нормална държава след такова разкритие, направено от Ердоган? Случаят щеше да се разследва, а след това щяха да завалят оставки. Но ние не живеем в нормална държава. Ние живеем в България. Допускам, че държавният апарат ще бъде включен да разследва, дали това е сторено умишлено или не. Допускам, че изобщо няма да се говори за газов хъб, а ще последват моментално оставки. Това допускам да се случи в нормалните държави. Но ние все пак живеем в България.

Казаното от Каракачанов пък  е публично издаване на класифицирана информация, ако изобщо е вярна. Действия на държавата срещу чужд шпионин са държавна тайна в цял свят. Военният ни министър обаче или не знае това, или е безкрайно некомпетентен. Излиза, че  българските власти приемат за нормално, че чужд шпионин работи в България  срещу интересите на държавата ни и вместо да го изгонят,  го предупреждават чрез медиите.

Пак казвам –  в нормални държави, службите предполагам ще разследват издаването на класифицирана информация, а този , който я е разпространил, ще си подаде веднага оставка и ще бъде съден. Но тук няма да стане нищо.

Борисов продаде интересите на България на Турция и никой няма да го попита защо. Или да му потърси сметка. Каракачанов издава държавни тайни и отново никой не му търси сметка.

Даже медиите няма да го питат нищо по въпроса.

В нормалните държави и двамата трябва да подадат оставка и да бъдат съдени.

Само при нас това няма как да се случи, коментира историкът.

Автор Станислава Славова, istinata.net

Tagged

3 thoughts on “Историк отсече: Борисов окончателно ни продаде на Турция! Вижте скандалните факти:

  1. Факти! Факти! Факти! Толкова много факти, а народа спи! Ако за теб и теб и теб…. не ти пука то поне за децата си помисли! Заслужиха ли твоето безгрижие, та без нищо свято, Родината им остави? Робски труд им трябва, да направят те това, което разрушиха някои със алчността! Мълчете! Но от дълбок сън се събодете!

    1. Много вярно и точно казано. И аз се чудя как толкова хора, или се правят на слепи и глухи, или търпят всичко, защото ги мързи и чакат някой наготово да им поднесе желаното, независимо, че може да е по нечестив начин. Българите изгубиха съвестта си и не търсят истината, правдата, справедливостта, благоприличието, благочестието….

    2. Борисов сега да плаща от джоба си това, което стори на България. Не мога да разбера, що за за хора са българите??? Виждат как нагли престъпници безчинстват и само се жалват, а не стават да съборят прогнило то правителство и партиите, които са зяпнали за власт и корупция. Доверие на неверен човек в УСИЛНО време е като счупен зъб и изкълчена нога. Така казва Господ. Бог на мързеливи и немърливи в работата си хора не помага. Помага на обичащите и борещите се за истината, правдата, справедливостта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *