Италия категорично: Идва политическо ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ! Евросъюзът НЯМА да се СПАСИ!

Свят

След пет – шест месеца ще дойде окончателният край на безсмислието и безумието, наречено Европейски съюз. Изборите за Европарламент през пролетта на 2019 г., ще доведат до политическо земетресение.

Това сподели министърът на икономическото развитие и вицепремиер на Италия, Луиджи Ди Майо, цитира от riafan.ru.

По неговите думи, в най-скоро време ще има коренни промени в политическия живот на Европа. И тези промени са неизбежни.

„На европейско ниво ще настъпи политическо земетресение. И всички правила ще се променят. Както показват проучванията на общественото мнение, във всички европейски страни скоро ще се случи това, което се случи на 4 март в Италия. Партиите, които се считат за антиевропейски, получиха най-голяма подкрепа на парламентарните избори в Италия“, привеждат думите на Луиджи Ди Майо италианските средства за масова информация.

Припомняме, че на изборите в началото на март, най-много гласове получиха италианската партия „Лигата на Севера“ и Движението 5 звезди“. Те сформираха коалиционно правителство, което сега управлява Италия.

В Брюксел тези партии се считат за извънсистемни, популистки и антиевропейски.

Изборите за Европарламент ще се състоят в края на май 2019 г.

И наистина, социологическите проучвания в почти всички страни-членки на Евросъюза сочат, че народите не искат повече да се подчиняват на изискванията от Брюксел, които са демагогски, тиранични и унищожителни за икономиките на европейските държави.

Нещо повече. Народите си искат суверенитета, който Брюксел тотално им отне. Националните парламенти и националните правителства вече почти не могат да вземат самостоятелни решения за най-важните проблеми в живота на всяка държава, които естествено са свързани най-вече с разпределението на финансите – заплати, пенсии, доходи, данъци, повишаване жизненото равнище на хората.

Както знаем европейските държави потънаха в евролиберален глобализъм, подкрепян и създаван от Транснационалните западни корпорации, който изисква пълно подчинение на Брюксел, ликвидиране на националните държави и постепенно превръщане на Европа в пустиня, из която бродят ордите на радикални ислямисти, терористи и джихадисти.

Всичко това разгневи до крайна степен народите в Европа, разбуди ги от летаргичния им сън и те разбраха, че капитализмът в своя последен стадий глобализма, е нещо безкрайно разрушително и чудовищно.

Така се стигна до невероятен бум на евроскептични и открито антиевропейски партии, които заляха страните на Старата госпожа от целия Изток и Запад. Дори в най-големите и богати страни като Германия, Франция, Италия, Австрия, Испания, Португалия и т.н. избухнаха извънсистемни партии, които в някои случаи събориха статуквото и установиха нова власт, която се отказа да изпълнява „изискванията“ на Брюксел.

Свидетели сме, че в Германия евроскептичната партия „Алтернатива за Германия“ вече побеждава старата, голяма и традиционна партия на канцлера Ангела Меркел ХДС/ХСС. И никак няма да е чудно, в най-скоро време „Алтернативата“ да започне да управлява страната, която се счита за „локомотив“ на Евросъюза.

Същото е и във Франция. Националният фронт на Марин льо Пен набира все повече симпатизанти. И дори миналата година французите почти избраха Марин льо Пен за президент. Само че там май се намеси някакво политическо инженерство и на поста президент на Франция застана Еманюел Макрон. Неговата популярност обаче, непрекъснато спада, въпреки старанието му да изглежда „извънсистемен“ и „народен“ президент.

В Австрия и Италия вече управляват евроскептични правителства, които възстановяват и заздравяват връзките си с Руската федерация и нейния президент Владимир Путин. Съвсем наскоро се състоя и среща между австрийския канцлер Себастиан Курц и президентът на Русия Владимир Путин.

Всичко това показва, че дните на либералния глобализъм в Европа са преброени. Нещо повече. Редица анализатори считат, че това е краят и на капитализма като система.

Понеже народите вече са омерзени и отвратени от тази обществена система, която убива хората и държавите.

И без да сме пророци, можем да прогнозираме, че скоро ще настъпи краят и на нашите герберски, соросоидни и олигархични кръгове, които досега подкрепяха глобализма и работеха против националните интереси на България.

Автор Иво Македонски, istinata.net   

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *