Ицо Хазарта: Никак не е лошо да си депутат! Нямам усещане, че добре си върша работата, ама правя каквото мога

България отблизо

Не си задавам въпроса какво правя в парламента, по-скоро се питам за други хора какво правят в НС.

Това заяви в ефира на Нова тв депутатът от ПП Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта.

 

„Имам огромно уважение към НС и тази институция“, призна той.

Ето как Петров коментира напускането на коалицията от ИТН:

„Каквото и да ви говорят, знайте че става въпрос за пари. Ние от много време усещахме, че това ще стане, имаше такива индикации. Имаше хора, които ни предупреждаваха от самото начало, че това ще стане“, каза той.

По думите у ПП се опитва да прокара Закона за КПКОНПИ. „Някои хора ги саботират обаче. Вместо да се помага, се пречи“, смята той.

„Всеки ден си задавам въпроса дали съм се доверил на правилните хора. Вярвам, че са правилните хора и нямаше да стоя в ПП, ако не вярвах. С особена сила в днешно време в политиката важи поговорката – „Крадецът вика, дръжте крадецът““, каза Петров.

„Никога не съм имал усещане, че добре си върша работата, без значение какво съм правил. Доста съм критичен към себе си, но винаги опитвам да дам максималното“, каза той.

„Занимавам се основно с помощ за образованието на деца, които живеят в домове. Те са изоставени от родителите си. Обикалям из страната, срещам се с тях, запознавам е лично и инвестирам в тяхното образование. Това, което ме кара да се чувствам смислен, е времето, което отделям за тях“, каза Петров.

„Много хора си мислят, че тези деца имат материални мечти. В края на миналата година имаше програма да е изпълни мечта на всяко дете. Много хора мислеха, че те ще искат телефони, а те искаха да видят мен. Така прекарах Бъдни вечер и това бе най-хубавият ми празник. Едно дете мечтаеше да се вози на метро“, призна той.

Петров обясни, че опитва да мотивира децата да учат.

Не искам да дам пример на хората със среден пръст и селфи. Добре е обаче хората да се запитат как се е стигнало до там. НС е място, към което трябва да имаме огромен респект. В случая аз не го показах – защо? Не може да викаш вицепремиер на изслушване и после да грухтиш, тропаш и да не го слушаш. Когато се държиш по начин, по който дори най-простият човек да го хване срам, трябва да се замислиш“, каза той.

„Да си народен представител трябва да носи гордост. Тази длъжност не е нещо лошо. Повече свестни хора трябва да разберат, че за да се промени нищо, трябва да отидат там, в НС и да платят жестока лична цена за България“, каза той.

Петров не пожела да разкрие каква лична цена е платил. Той не призна и дали отново би се кандидатирал за депутат при нови избори.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *