И Владимир Путин подкани САЩ да се махат от Близкия Изток!

Свят

Руският президент Владимир Путин пристигна днес на необявено предварително посещение в Сирия, където се срещна със своя сирийски колега Башар ал Асад.

Това предадоха световните агенции, като се позоваха на сирийски държавни медии и Кремъл. От летището на Дамаск Владимир Путин отпътувал за командния пункт на руските въоръжени сили в Сирия, където се срещнал с Асад. Двамата изслушали военни доклади за ситуацията в различни сирийски региони, съобщи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от blitz.bg.

След това са се състояли двустранни преговори между руска и сирийска делегация. Руският президент отбелязал огромния път, извървяван към възстановяването на сирийската държавност и териториалната цялост на страната.

Това е второто посещение на Путин в Сирия, където руската армия е ключов съюзник на правителствените сили от 2015 г. При първата си визита, през декември 2017 г., той обяви, че руският военен контингент в Сирия е изпълнил своята мисия, припомнят агенциите.

АП отбелязва, че днешното посещение става на фона на засиленото напрежение между Иран и Съединените щати, след убийството на иранския генерал Касем Сюлеймани при американски въздушен удар в Ирак в петък. Вашингтон и Техеран имат свои сили в Сирия, което прави страната потенциална арена на сблъсък между тях.

Ето защо, визитата на Владимир Путин в Дамаск не може да се разглежда по друг начин, освен като предупреждение към САЩ. Защото Иран, Сирия и Ирак са вече държави, които желаят да имат политически взаимоотношения с Русия, а не с американците. Освен това, те са отдавнашни съюзници на Русия. А Москва никога не изоставя своите приятели. Така ще бъде и в този случай.

Затова, Владимир Путин направи изненадваща визита в Дамаск. За да покаже, че Русия държи на своите приятели. И да вразуми неприятелите на държавите от Близкия Изток, които и без това претърпяха много от вмешателството на Запада.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *