И Георги Първанов се оказа на мушката: Изумен съм, че искат да ме ликвидират от някакъв сайт, възкликна той

България отблизо

„Аз съм изумен, признавам. Не помня от много години, като историк даже бих казал, за подобно явление.

Въпросът не е в моето присъствие. Макар че то също може да бъде коментирано.

 

Там фактът, изтъкнат за моето включване – присъствието ми на някакъв форум в Ялта, е лъжа. Груба, нагла лъжа, тъй като аз никога в Ялта не съм бил по какъвто и да е повод, а освен това аз съм обиколил света на всякакви форуми и никой никога не ми е поставял ограничения какво да говоря и каква позиция да изразявам“, това заяви президентът Георги Първанов (2001 – 2011 г.) за списъка на „Миротворец“, в който той попада.

„Още повече се изумявам от присъствието на водещи наши учени, виждам и някои от Вашите колеги журналисти, най-талантливите. Знам, че Велислава Дърева винаги е писала, в това число и критики към мен, никой никога не си е позволявал да й прави бележка за това.

А сега отвън я включват в един сайт, който на всичкото отгоре разбирам, че част от включените в списъка вече са с печат „ликвидиран“, знаят се имената на някои от тях“, каза Първанов.

„Аз мога да имам своята позиция, макар и изразявана по-сдържано, аз съм бил против тази война от втория й ден, винаги съм бил за примирие и бързи преговори за мир, но някой да ми поставя оценки, да ме заклеймява, да ме сочи с пръст, това не мога да приема и пак казвам – точно затова тези, които в последните дни най-много агитираха за изпращане на оръжие в Украйна, за включването й в НАТО, сега трябва да реагират първи, за да покажат, че имат някакви принципи“, посочи още той.

Президентът Георги Първанов (2001-2011 г.) също фигурира в сайта за „съзнателно нарушаване на държавните граници на Украйна с цел влизане в окупираните територии в Крим за участие в пропагандно мероприятие на Русия – страната агресор“. Участвал е в конференция „Крим в съвременния международен контекст“ през 2017 г.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *