И Денков нападна Радев: Този път ще съм рязък, изхленчи премиерът

България отблизо

За нас миграцията е огромен въпрос, Украйна и подкрепата за нея, как да се подходи за ситуацията в Израел – всичко това има отражение и няма как да ги отделим.

Очаквам първо да се приеме, че фокусът трябва да бъде защитата на външните граници, работата с трети страни и от тази гледна точка, че България и Румъния ще бъдат много по-ефективни вътре в Шенген.  Това заяви премиерът на България Николай Денков в Брюксел.

 

Той се присъедини към критиките на финансовия министър към президента Румен Радев:

„Ще бъда по-рязък – с този си акт президентът Радев не защитава българските интереси. А дали защитава чужди интереси – всеки сам да помисли. Аз смятам, че сезирането на Конституционния съд не беше правомерно, не трябваше да го прави.

Интереси

Може би това защитава интересите на други държави – Русия, Сърбия, Унгария, но не е и на България“, заяви още той във връзка с решението на президентът Румен Радев да реферира таксата, наложена върху преноса на руски газ, върху Конституционния съд на Република България.

Денков коментира и искания писмен отговор от депутата от ДПС Делян Пеевски по казуса „Лукойл“. „Има законов срок, в който да се даде писмен отговор – 14 дни. След като има въпрос, ще отговорим. Срокът се определя не от това какво иска г-н Пеевски, а от това какви са правилата“, посочи той.

Премиерът изтъкна, че работят много добре с вицепремиера Мария Габриел. „Всички трябва да се подкрепяме да преодолеем препятствията. Както Пеевски има въпроси към мен, така и други депутати могат да имат въпроси към нея“, сравни министър-председателят.

Законите

„Промените в законите вървят в темпото, което съответстваше на най-оптимистичните очаквания и изискванията на ЕК и Венецианската комисия. Ние напредваме. Дали това ще доведе до приемане на България – не зависи от нас.

Тези промени са необходими на българските хора – ние искаме правосъдна система. Искаме по-добре защитена граница, за да не влизат мигранти, защото някои от тях може да имат терористични наклонности. Вероятността е много над 0% да ни приемат, но не е 100%“, изтъкна Денков.

Tagged

1 thought on “И Денков нападна Радев: Този път ще съм рязък, изхленчи премиерът

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *