И срамно, и жалко: Президент и премиер дружно СКОЧИХА срещу Русия!

България отблизо

Българският народ е доказвал многократно за последните 28 години своята обич и привързаност към Русия и руския народ.

Няма нужда да изброяваме доказателства, но ще споменем само едно, понеже има връзка с изявленията на Румен Радев и Бойко Борисов по повод опасната провокация на Киев спрямо Русия, в близост до Кримския мост и Керченския пролив.

Нека Румен Радев да не забравя, че дължи своето избиране на поста „президент“, благодарение на многократно повтаряните от него думи, че трябва най-сетне да възстановим дружеските и приятелски отношения с Руската федерация. Както и, че „над Крим се вее руското знаме“.

И нека премиерът не забравя, че народът му иска оставката, не само заради вътрешните проблеми, далавери и корупция на всички нива, но и защото прекъсна живителната за България връзка с Руската федерация и огромния руски пазар. И така обрече милиони български граждани на глад и мизерия.

Ще го кажем така: Не е ли повече от парадоксално Турция да е приятел на Русия, а България да обявява Москва за свой враг??

За Борисов отдавна знаехме, че е слуга на Запада, който напълно пренебрегва българските интереси. Но Румен Радев, поне досега, не се беше изявявал в такава светлина. А народът сформира множество Фейсбук групи с неговото име. И хиляди пъти му показваше, че харесва и напълно подкрепя неговите изявления за възстановяване на приятелските връзки с Русия, което ще ни даде възможност да си върнем отнетия от ЕС суверенитет. И да започнем ускорено развитие на българската икономика и държава.

Русия, и лично руският президент Владимир Путин, също нееднократно доказаха, че искат да продължим дружеските връзки между двете страни и народи. Както и взаимноизгодното сътрудничество.

Но в този момент, в отговор но една от многото провокации на украинския президент Порошенко и неговите американски ментори, този път в Черно море, Радев и Борисов, които видимо се караха по всички въпроси, изведнъж и съвсем неочаквано, се солидаризираха. И дружно се нахвърлиха срещу Русия с обвинения, че незаконно е стреляла по „добричките“ украински кораби, които си плавали свободно. А после, съвсем незаконно, ги арестувала.

За това, че корабите на украинската армия нагло са пресекли държавната граница на Русия и са продължили своя „поход“, без да обръщат внимание на руските граничари, които в продължение на няколко часа уговаряли украинските кораби да спрат и да се върнат обратно, нашите държавни мъже не проронват нито думичка.

Единственото, което казаха бе, че като членове на ЕС и НАТО, те нареждат на Русия незабавно да освободи украинските кораби и техните арестувани екипажи.

И то при положение, че руският президент Владимир Путин ясно и категорично каза, че инцидентът в Керченския пролив е планирана провокация на Украйна, на президента Порошенко и неговите ментори от САЩ.

Но тук възниква един въпрос. Откъде Борисов и Радев са знаели с такава сигурност кой е виновен в този конфликт, който се случи само два дни преди техните изявления? И до такава степен да бъдат сигурни в предполагаемата вина на Русия, че те, като представители на малка и бедна България, да се осмелят да нареждат на най-мощната ядрена сила в света?

Това ли ни е работата? Всичката Мара втасала, та сега се месим в конфликта между двете супер държави Русия и САЩ?!

Има и още нещо. Румен Радев направи своето изявление в компанията на президента на най-русофобски настроената страна в цяла Европа – Полша. И отново имаме парадокс. Президентът на най-русофилската страна, заедно с президента на най-русофобската страна… обвиняват Русия в нещо, което тя не е направила.

Нека припомним: Русия не въведе свои войски в Донбас, въпреки че Киевският режим уби десетки хиляди невинни руски хора – деца, жени и мъже. А сега ЕС, НАТО, САЩ и… България обвиняват Руската федерация, че била арестувала две украински корабчета.

Ами като са толкова смели нашите държавни мъже, защо не поискаха от Украйна да спре убийствата в Донецк и Луганск? Защо не поискаха незабавно да освободи руските кораби и техните екипажи, които Украйна преди месец задържа? Може би, защото действията на Киев са винаги правилни. А действията на Москва са винаги агресивни.

Може да се пише още много. Но няма смисъл. А и вече знаем, че слугинажът    на Борисов няма да се промени. Молим се само, дано Румен Радев, като достоен човек и български военен летец, намери сили в себе си да послуша гласа на своя народ. А не гласовете на ЕС, НАТО и САЩ.

Тогава отново ще получи безрезервната подкрепа и обич на своя народ.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

7 thoughts on “И срамно, и жалко: Президент и премиер дружно СКОЧИХА срещу Русия!

  1. ПРЕЗИДЕНТ Радев……ние Обикновените българи сме ЗА ДОБРИТЕ отношения между България и ВЕЛИКА братска РУСИЯ!!! НИТО сме за НАТО, ни за алианса!!!!!!!!!!!!! ИСКАМЕ да удържите на думата си и……ОТНОВО да поканите ПРЕЗИДЕНТ ПУТИН да посети страната НИ че Е 140-десет годишнината на ОСВОБОЖДЕНИЕТО НИ от Турско робство!!!!!! Годината, макар и в края си ИМА ОЩЕ ЕДИН МЕСЕЦ да отправите отново тази покана. НИЕ НАРОДА очакваме тази визита !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. НИКОЙ НЕ ЗНАЕ КАКВО Е ПОЛОЖЕНИЕТО В ПОЛИТИЧЕСКАТА КУХНЯ,А ТАМ ПО ПРИНЦИП Е ТЮРЛЮ ГЮВЕЧ,ТАКА ЧЕ НЕ НАКЪРНЯВАЙТЕ ПРЕЗИДЕНТСКА ИНСТИТУЦИЯ !!!

  3. Утре,когато Турция си присвоят родопите и Радев застане срещу това,пак ли ще реагирате така?

  4. Порошенко въведе военно положение за да манипулира изборите. „Куклите на конци“ се подкрепят един друг! Цялата тази самоназначила се пасмина, от Брюксел до България е за изхвърляне!

  5. Чичо и Христо, аз съм написал около 150 статии в подкрепа становищата на президента Радев. Но сега трябва да му кажем, че да се месим в спора на Русия и Украйна не е наша работа. И че не ни харесва български държавни мъже да нареждат на Русия какво да прави. Това не означава, че съм против Радев. Напротив. Аз, също като вас, искам президентът да продължи да защитава народа и родината ни. Президентът е нашият глас. Той ни представлява навсякъде. Но, за да ни представлява автентично, трябва да се вслушва в гласа на народа. Независимо от външния натиск. Знам, че САЩ и ЕС му оказват свиреп натиск. Но, това е съдбата на водачите. Трябва да устои. Ако иска да бъде водач на своя народ. Нима на Виктор Орбан не му оказват натиск? Оказват му. Но той се държи. Затова получава безрезервната подкрепа на унгарците. И нашият президент получава цялата народна подкрепа. Но трябва и да я заслужи.

  6. Това е обикновен тактически ход на президента Радев ! Не разсъждавйте толкова праволинейно !? В политиката и особено в дипломацията , обикновено се говори това , което не предизвиква реакция, а се прави тихо и задкулисно онова , което е полезно за страната!?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *