Йордан Цонев: ДПС не иска избори и не е в тайна коалиция с ГЕРБ. Просто ги подкрепя, когато имат хубави предложения

България отблизо

Това управление никой не може да го стабилизира, дори и ДПС. То е нестабилно по своя генезис, защото е съставено от идейно несъвместими партии като ГЕРБ и ДПС, заяви по Нова тв Йордан Цонев.

ДПС не вижда смисъл от предсрочни избори, докато не се смени модела на управление – от аритметични, мнозинствата да станат програмни, изтъкна той и изпрати зрителите в трета глуха с идеята за програмни мнозинства. С какво ще се различават от партиите тези мнозинства, бившият собственик на павилионче за пици не обясни.

Странно кога Доган смени позицията си. Та нали доскоро неговите хора настояваха за предсрочни избори, обвиняваха ГЕРБ в тоталитарност, вземане на еднолични решения, пренебрегване на останалите партии и ниския жизнен стандарт на народа. Внезапно обаче курсът се смени и внезапно спряха приказките за нови избори.

Йордан Цонев коментира думите на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, че се е наложил компромис с ДПС, за да продължи работата на парламента.

„Това е неговото виждане по въпроса. Трактовката е на Цветан Цветанов. Ние следваме своята програма, подкрепяме добрите предложения на ГЕРБ“, посочи Цонев.

„Колко задкулисно е да направиш консултация в стаята на ДПС пред очите на всички журналисти“, посочи той по адрес на констатациите в решенията на червения пленум от неделя, че е имало задкулисие при договорките ГЕРБ – ДПС. Като си спести другите разговори, които са водени и отиването на Борисов на крака в Сараите. А той едва ли е отишъл да пие турско кафе там и да си бъбрят със Сокола за времето.

Цонев обаче удобно забрави и срещата на Доган с американския посланик и всичко останало, което промени курса на Движението и то престана да иска избори и започна да подкрепя явно управляващата коалиция, въпреки че в нея се намират най-големите им врагове – патриотите. А те пък поне на думи искат ДПС да бъде изличено от българската политическа карта.

ДПС – активистът реши и да изпревари събитията. Той заяви в аванс, че ако президентът Румен Радев наложи вето върху промените в Изборния кодекс, да го направи не само заради преференциите, но и заради това, че два милиона са лишени от право на глас.

Ясно кои българи…

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *