Кадиров каза какво ще стане с хилядите перфектни бойци от ЧВК «Вагнер»

Свят

Хиляди бивши бойци на ЧВК «Вагнер» ще се присъединят към специалните части на Ахмат, съобщи ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров.
Кадиров: Три хиляди войници от ЧВК "Вагнер" ще се присъединят към специалните сили на Ахмат

„Въз основа на резултатите от успешните преговори между командирът на специалните части „Ахмат“ и заместник-командир на 2-ри армейски корпус на руските въоръжени сили Апти Алаудинов, и ръководството на ЧВК „Вагнер“, които бяха проведени по мои указания се реши, че командирите на  ЧВК „Вагнер“, между които и този с позивна „Ратибор“ ще се присъединят към легендарните специални сили Ахмат“, пише Кадиров. Той каза, че руското министерство на отбраната вече е разпределило необходимия брой вакантни места в частта.

Ръководителят на Чечня добави, че заедно с Ратибор и другите командири, тридесет хиляди военнослужещи ще се върнат да служат в руските въоръжени сили. Кадиров нарече връщането на служба на бивши бойци от ЧВК «Вагнер» важна стъпка в укрепването на отбранителната способност на страната.

Припомняме, че други тридесет хиляди вагнеровци вече работят под руски флаг по фронтовете на Украйна и навсякъде, където се налага.

К.К

Източник Нюз фронт

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *