Кадиров разкри какви цели ще бъдат превзети в съвсем скоро време!

Свят

Ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров заяви, че няколкото населени места, напуснати от руските военни в харковско направление по време на военната операция, «ще бъдат върнати обратно», той обеща конкретни резултати в близко бъдеще.

 

И наистина, от тези три – четири населени места са изтеглени само онези подразделения от руските сили, които поеха първите удари на събраната набързо огромна украинска армия. На тяхно място, обаче, веднага са пристигнали свежи части, които сега служат като примамка, за да изкарат на голо поле украинските резервисти, където ги чакат руските ракетни войски и бойната авиация. Тази игра на котка и мишка ще се води още няколко дни, докато пристигнат основните руски сили, които ще изтласкат и доразгромят насъбраната украинска армия, чиито главни части нямат боен опит.

Военните подразделения, които наистина имат боен опит и са обучавани като сили за специални операции от американски инструктори, се намират в Славянск и Краматорск. Но маневрите на руската армия са изкарали на светло и част от тях, защото те са се подмамили, излезли са от бункерите и са побързали да доразвият успеха на огромната и тромава армия около Харков.

Но за зла врага, вместо уплашени и отстъпващи руски части, те са имали среща с руските командоси, както и с ракетните войски и бойната авиация.

По-рано председателят на новата военно-гражданска администрация на Харковска област Виталий Ганчев каза, че властите са започнали евакуация на населението от Купянск, Изюм, Шевченково и Балаклея, той призова жителите да напуснат домовете си в бойната зона. Защото това което предстои ще е помитаща огнена буря, от която е по-добре човек да стои настрана.

Министерството на отбраната на Русия, обаче, пестеливо заяви, че войските от Балаклея и Изюм са прегрупирани в Донецко направление „за постигане на поставените цели на специалната военна операция за освобождаване на Донбас“.

Кадиров нарече това решение принудително от гледна точка на «военната стратегия».

«Но аз, Рамзан Кадиров, официално заявявам, че всички тези градове ще бъдат върнати обратно, нашите хора вече са там, специално обучени са за тази работа, готови сме да изпратим още хиляди бойци. Ние ще стигнем до Одеса в близко бъдеще, а вие ще видите конкретни резултати“, каза политикът в аудио съобщение в канала си в Telegram.

По-рано Кадиров се обърна към Москва и лично към президента Владимир Путин като го помоли да разреши на войските да приключат специалната военна операция. Това на практика означава, че само Путин, когото много западни медии наричат „кървав диктатор“, сдържа руската армия да приключи разгромно военната операция, понеже иска всичко да стане с минимум жертви.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *