Какво премълчава правителството за водната криза в Перник?! Ето каква е истината!

България отблизо

Според Бойко Борисов, виновни за водната трагедия в Перник са кметовете и сушата. По-късно премиерът допълва, че прокуратурата и МВР разследват и който каквото е вършил да си носи отговорността.

Звучи добре, но от министър-председателя се очакваше да посочи виновните за лошото управление на ВиК – Перник. Защото прекият виновник е министерството на околната среда и водите, което държи 51% от пернишкото ВиК дружество, но не е направило нищо, за да предотврати водната катастрофа.

Може ли някой да си представи какво огромно престъпление е фактът, че в нашата страна, която е в топ 10 на страните с най-добри водни запаси в Европа, и е страната, в която на човек от населението се падат по 14 хиляди кубични метра вода годишно, има не просто воден режим, но огромна водна криза, в която са забъркани десетки хиляди български граждани по вина на некомпетентните власти.

И още десетки хиляди са в потенциална опасност от водна криза.

За сравнение едно семейство изразходва не повече от 500 – 600 кубични метри вода годишно.

Правителството сега надува фанфари като твърди как щели да се подменят тръбите на водоснабдяването в Перник и колко милиона лева бил дал премиерът за тази дейност.

Но…истинският проблем не са толкова разкапалите се тръби на водоснабдяването. Истинският проблем е, че в язовирите около Перник няма вода!

И дори да се подменят тръбопроводите, дори те да се направят от злато, по тях няма да потече вода. Защото вода няма!

А вода няма, защото правителството не си мръдна да запази водата.

И още нещо. Правителството е виновно и за пълното безхаберие по отношение на язовирите, които съхраняват водното богатство на България. Те се раздаваха с лека ръка на частници, които ловяха риба в тях. Това какво е? Отношение на истински стопанин ли? На правителство, загрижено за хората? Не, не и пак не!

Ето това е истинската трагедия. Това е и истинското престъпление. Това, че въпреки сигналите на ВиК Перник и на Община Перник, министерството на околната среда и водите не си мръдва пръста, за да предотврати водната трагедия на хората в Перник.

Но за това и Борисов, и правителството мълчат. Оглушително мълчат. Защото те са истинските виновници. Това е!

Автор Иво Македонски, istinata.net        

Tagged

1 thought on “Какво премълчава правителството за водната криза в Перник?! Ето каква е истината!

  1. Виновен е ЛИЛЯНА ПАВЛОВА,КОЯТО ГУШНА ПАРИТЕ НА ПЕРНИК С КМЕТА ОТ ГЕРБ!Това е истината!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *