Какво се случи в ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ: Цялата ИСТИНА за храбрите украински ПИРАТИ, които АТАКУВАХА Русия!

Свят

Вчера от руините на украинската флота, изплуваха три корабчета, които опитаха да извършат провокация, с далече отиващи последици.

В неделя, в седем часа сутринта, от Одеса за Мариупол тръгнаха три украински бойни катерчета. Флагманското корито „Яна Капу“, каквото и да означава това, и два от най-новите бронирани катери „Бердянск“ и Никопол“.

По договор от 2003 г., укрокомандата трябваше да уведоми руските гранични власти, че три бойни катери ще преминат през руски териториални води и през Керченския пролив, на път от Одеса за Мариупол.

И макар храбрите украински пирати от военно-морските сили на Украйна, както и техните ръководители от Киев,  прекрасно да знаят какъв е редът за преминаване на бойни кораби през руски териториални води и през Керченския пролив, никой в Киев не си дал труда да уведоми руската страна за странното пътешествие на украинските „морски дяволи“.

Нещо повече. Те нахално пресичат държавната граница на Русия и започват опасно да маневрират в руските териториални води.

Ето защо, в съответствие с договора от 2003 г. и международното морско право, руските граничари ги приветствали с обичайното „Абе, кои сте вие“? „Я си тръгвайте обратно“!

Но, разпорежданията на руските граничари били нахално и умишлено пренебрегнати и украинската „армада“ нахлула в руски териториални води.

Тогава, традиционно добрите руснаци, леко и акуратно побутнали с пограничния кораб „Дон“, украинския „флагман“, колкото да го отклонят от курса му. Казваме „добрите руснаци“, понеже те са имали пълно право да открият огън от всички зенитно-ракетни комплекси С-400 и С-500. И само за броени секунди да изтрият от лицето на Черно море цялата пиратска укро „армада“.

След това от Бердянск, на помощ на ударната укрофлота, излезли две „бойни“ корита, въоръжени с картечници. Веднага, в района на това украинско раздвижване, се появяват ударните руски вертолети К-52 „Алигатор“. Те вежливо намекнали на двете корабчета от Бердянск, че трябва да се връщат обратно. Украинските „морски дяволи“ не чакали друга подкана. И веднага хукнали обратно към Бердянск.

Но, „морските дяволи“ от първите три кораба, не се успокоили, и привечер пробвали нова провокация. В отговор руските граничари произвели няколко предупредителни изстрела, след това взели на абордаж „Яна Капу“ и „Бердянск“. А като видял какво става, екипажът на „Никопол“ се предал сам. Матросите били взети под арест и откарани в Керч.

И, както се досещаме, след това започва част втора. Заради която всъщност били заформени всички провокационни действия. Порошенко на мига свикал Съвета за национална безопасност и веднага било взето решение за въвеждане на военно положение.

А в момента, военното положение е най-добро за Порошенко. Първо, то спира всякакви избори. А неговият рейтинг е толкова отрицателен, че той даже до втори тур няма да може да се добере.

Второ, може да закрие всички опозиционни медии. Трето, може да арестува своите конкуренти за президентския пост по обвинение, че работят за Кремъл. Четвърто, може да разгонва всички социални протести, като протестиращите бъдат обявявани за „врагове на Украйна“. Пето, по заповед на САЩ продължава да раздухва напрежението между Украйна и Русия.

Тоест, „морските дяволи“ са били нужни на Порошенко, за да се опита да остане президент. Защото за война с Русия му е страшно дори да си помисли. Впрочем, самият той особено ясно подчерта, че въвеждане на военното положение в страната, не означава водене на война с Русия. Защото това му мирише на гибел.

Въпреки че вдигна по тревога и обяви пълна бойна готовност в украинската армия, Порошенко прави това само, за да уплаши и покори украинския народ. Който се готви да му даде един по мордата на предстоящите избори.

Пък и военното положение все още не е факт. Понеже трябва да мине през Върховната Рада. А там другите кандидати за президент прекрасно знаят за какво се върши всичко това от сега действащия президент. И със сигурност, военното положение няма да бъде въведено.

Порошенко просто плаши своя народ Но и това няма де е задълго. И после ще трябва да бяга в Маями. Като Яценюк. Където след някоя друга годинка и двамата ще се възнесат на небесата. Понеже знаят твърде много за американските игри в Украйна.

Такава е съдбата на онези, които служат на чужди господари, а не на своя народ.

Такава ще е съдбата и на Борисов. И него май вече нищо не може да го спаси.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

5 thoughts on “Какво се случи в ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ: Цялата ИСТИНА за храбрите украински ПИРАТИ, които АТАКУВАХА Русия!

  1. Браво Ивчо! Браво Македонски! Ще е МАКЕ се е ЮНАК! Много ми хареса разказа малко екшън,малко политика!Морски битки,тарани…добре,добре!Но иначе е много проницателно,особенно за възнасянето нагоре е точ!

  2. Толкова страдания и жертви заради лакомията на един предател, хрантутник на САЩ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *