Калин Георгиев: А защо ние не дадем оценка на демокрацията в САЩ?!

България отблизо
Бившият секретар на МВР Калин Георгиев каза в предаването „Лице в лице“ по БиТиВи, че в момента мигрантският натиск е по-силен, но не е безпрецедентен.

Бившият секретар на МВР Калин Георгиев посочи, мигрантският натиск към страната ни е по-силен, но не е безпрецедентен. „Трафикът на хора от национален спорт се превърна в международен. Борбата с трафика е спорадична. Генерално е объркана организацията на работа на граничните полицаи – пречи им нестабилността на политическата ситуация в България. Тази нестабилност може да бъде преборена с политически мерки.“

 

Калин Георгиев поясни, че най-адекватно в борбата с мигрантския натиск е да има среща на високо равнище между българските и турските политическите власти. Георгиев допълни, че техническото въоръжение също е изключително важно.

 

Бившият секретар на МВР Калин Георгиев коментира и Докладът на Държавния департамент на САЩ за България, който посочва, че в страната ни се случват незаконни арести: „Защо трябва да чакаме САЩ да ни кажат нещо?“ „МВнР също може да направят доклад за нивото на демокрацията в САЩ,“ къде на шега, къде на истина каза Георгиев.

Той посочи, че може да се повиши нивото в доверието в правораздавателните органи, като не се работи на парче, не се приемат кръпки към законите. Георгиев определи като излишно изваждането на структури от едно ведомство и прехвърлянето им към друго.“

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *