Каракачанов коментира ситуацията с Валери Симеонов и НФСБ!

България отблизо

В националния съвет бе преобладаващо мнение, че трябва да се явим поотделно. Така се явихме на местните избори през 2019 година, както и на евроизборите. Това обяви в телевизионно интервю лидерът на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов

„С НФСБ си благодарихме за съвместната работа. С г-н Симеонов си пожелахме всичко най-хубаво. На евроизборите ВМРО спечели две депутатски места. На Валери Симеонов му казах, че ще се явим поотделно на изборите в същия ден, в който взехме решението. Говорили сме много често за раздяла, заради някои разминавания. Не мога да кажа, че е имало разминаване сега“, каза още той.

„Това, което ни събра, беше идеята да се консолидира този вот. Видяхте, че АТАКА започна да води типична политика и да критикува партньорите си в коалицията. Това показва, че нещата не вървят в правилната посока. Аз съм човек, който търси баланс. Поведението на Сидеров само го изключи от коалицията“, допълни министърът на отбраната.

„Ние сме работили добре с НФСБ, въпреки че е имало разминавания и ревности. Ние сме взели решението си и вървим самостоятелно. Колегите са решили да се явят с Марешки. Няма какво да коментирам. Не е моя работа. Не мога да кажа какви са били доводите им. Марешки и който и да е може да твърди каквото си иска. Това, което правя, е видно. Концепцията ми беше да спрем упадъка на военната мощ“, каза още той.

„Искам да имаме силна и способна армия, защото България може и в историята си е разчитала преди всичко на своите въоръжени сили. Армията, училището и семейството са основите на държавността.

Армията сега е по-силна от преди 4-5 години. Когато станах министър през 2017 година за едно място в армията кандидатстваше по-малко от 1 човек, а сега за едно място кандидатстват около 4 човека. Армията има най-висок рейтинг като институция у нас. Така е по целия свят“, обясни Каракачанов.

Вицепремиерът коментира и ситуацията със Северна Македония:

„Ние трябва да се съгласим някой да ни нарича татари, фашисти, цигани… Не е ли по-нормално държавата, която кандидатства за членка на ЕС да се държи по-европейски. Кой трябва да се съобразява?

Тези, които са в ЕС или тези, които чукат на вратата. Зоран Заев излиза оня ден и казва, че нарушаваме държавното им право. Ние искаме да кажете, че македонския език касае само Северна Македония. Какъв компромис искате? Ако компромиса е да се лишим от идентичност, защото някакви в Скопие си фантазират меломански идеи, за да влязат в ЕС, няма да стане“, заключи той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *