Караянчева се уплаши от гнева на народа, набеди Радев за виновен! Но никой не й повярва!

България отблизо

„Разделението на нацията, за което Румен Радев работи вече трета година в Президентството, тази вечер даде отровните си плодове пред паметника на Апостола.

С освирквания и грозни дюдюкания тълпата от няколко хиляди човека, поведени от президента, оскверниха по безподобен начин паметта на Левски в ден, когато уж трябваше да сме единни в преклонението“.

Това написа във Фейсбук председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

А истината е съвсем различна от това, което разправя Караянчева. И съвсем прозаична.

На тържеството, посветено на 147 годишнината от гибелта на Апостола на свободата имаше много хора, дошли заедно с президента Радев да почетат паметта на Васил Левски. Когато започна да говори  Фандъкова, гражданите започнаха да освиркват кметицата на София. Сред тях нямаше пияни или дрогирани, хората стояха почтително и развяваха националния трибагреник. Само че никой не можеше да им забрани да изкажат отношението си към дотегналата им власт.

А когато президентът Радев взе думата хората започнаха да скандират възторжено името на президента. Ако на Караянчева й се искаше хората да скандират и нейното име, трябваше да се постарае повече. И да покаже, и да докаже, че работи за обикновените хора. А не слугува на Борисов, който не зачита волята на народа.

Ако има разделение, то е създадено от управляващите, които показаха пълното си пренебрежение към хората. Защото ГЕРБ се опитаха да лишат от право на глас цял един народ. И сега народът си отмъщава.

Но ако властта се страхува от това, нека да почака и да види какво още искат хората. Защото гневът става все по-силен и все по-страшен. Затова по-добре управляващите да се махат, докато още имат тази възможност. Защото после ще е късно.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *