Караянчева става партизанка, намекна за дълбока репресия!

България отблизо

Нима трябва да закрием парламентарната република и да минем в партизанска форма на управление, за да можем да угодим на БСП да се върнат, попита Цвета Караянчева.

„Нямаме парламентарна криза. За да имаме такава, парламентът трябва да е блокиран, да няма регистрация и възможност да работи. Виждате, че вече 3 седмици, откакто „БСП за България“ отсъстват, парламентът работи. Днес имаше малък проблем понеже двама от колегите закъсняха. Успяваме да дисциплинираме парламентарните групи. Колегите не пътуват в чужбина сряда, четвъртък и петък, за да бъдат на линия. Мисля, че парламентарна криза няма“

Каква трагедия, каква саможертва! И каква репресия! Цели три дни в седмицата депутатите се лишават от екскурзиите си в чужбина и бранят с голи гърди кворума!

„При 161 народни представители няма как да говорим за криза“, изтъкна председателят на НС, но не обясни как при отсъствието само на двама кворумът увиснал. Не каза и  как ГЕРБ дисциплинира останалите. Със заплахи или обещания.

 

В отговор на въпрос каква е нейната отговорност да оправи работата на парламента, включително и със завръщане на БСП и поведението на „Воля“, Цвета Караянчева коментира: „Не знам какво мога да направя. Може би, предлагате да се извиня на БСП заради това, че сме спечелили изборите и да ги върнем по някакъв начин в парламента, и президентът ги покани да се върнат“.

„На БСП сякаш им е по-удобно да се събират със свои съмишленици, без да влизат в парламента. Наричат парламента говорилня, но аз мисля, че точно там е мястото, където трябва да се срещат различни позиции и да се говори“, обясни Караянчева. „На няколко пъти призовах БСП да се върнат. Играли сме тази игра през 2013 година и тя никак не е печеливша. Празният стол не носи дивиденти на никого“, посочи тя.

За пръв път някой си признава, че ГЕРБ близо половин година бойкотираха парламента по времето на Орешарски.

Празният стол не само им донесе дивиденти, но и събори правителството с платени протести, които ги върнаха на бял кон във властта.

А Караянчева няма нужда да се прави на обидена и да става партизанка.

Това ще се случи само ако народът излезе по площадите и поиска свободата си.

Само че къде е народът?

 

 

 

 

Tagged

2 thoughts on “Караянчева става партизанка, намекна за дълбока репресия!

  1. Време е г-жо. Караянчева да свалите „розовите очила“ и да прогледнете с трезви очи. През времето на управление на ГЕРБ кризата в България по отношение на здравеопазване, образование и култура, икономика, законност и във всяка друга сфера с всеки ден се задълбочава. Всяка година, когато се връщам в България ( да, аз съм икономически емигрант „гастарбайтер“, както обичате да наричате всички като мен ) виждам и усещам разрухата от вашето управление. Не се оправдавайте с БСП, ДС, Русия или някакви си чужди хибридни намеси. Това плачевно състояние, в което се намира България е плод на вашето продажно и антибългарско управление.

  2. Караянчева, Парламентът наистина вие от ГЕРБ превърнахте в говорилня на празни приказки. Неадекватното ви поведение и невежите ви изказвания вече ни отвращават. На всичкото отгоре съчетани с безпардонно самочувствие без всякакво покритие. За партизанка не ставаш – стой си ятачка на ГЕРБ и храненица! А народът е тука – гледа ви сеира достатъчно и вече прошка за вас няма да има, повярвай ми. Може най-безболезнено да се измъкнете само ако в най-скоро време се проведат нови избори – ще ви изтраем дотогава, макар че не сте за изтрайване!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *