Като удар с чук: The Times се сети, че Байдън не трябваше да тръгва срещу Русия

Свят

Опитът на президента на САЩ Джо Байдън да навреди на Москва чрез прокси война би имал значителни последици за Вашингтон.

Това съобщава британското издание The Times. В материала се споменава, че Байдън е „заложил всичко“ за спечелване на прокси война срещу Русия. Провалът в конфликта обаче не само ще предизвика катастрофа в Украйна, но и ще удари САЩ.

„Байдън е заложил всички чипове на САЩ и НАТО за спечелването на прокси война срещу Русия или най-малкото за вкарването на Владимир Путин в задънена улица.

Провалът ще бъде хуманитарна и политическа катастрофа за Украйна и удар с чук върху авторитета и лидерството на Америка”, се казва в изявлението. Обръща се внимание и на факта, че текущите събития на международната арена подчертават рязкото намаляване на статута на Вашингтон като суперсила, тоест едва ли си е струвало да се тръгва срещу ва банк Русия.

„Ръководството на Белия дом претърпя още повече щети тази седмица поради демонстрацията от Еманюел Макрон на братска привързаност към Си Дзинпин, лидера на Китай, и изявлението на лидера на Пета република, че Европа не трябва да бъде просто „последовател“ на политиката на САЩ“, отбелязва вестникът.

Говори се също, че Джо Байдън е вбесил израелския кабинет на министрите с намесата си в националната политика. Това стана известно от изтичане на секретна информация от Пентагона в интернет. Освен това връзките със Саудитска Арабия и ОАЕ също бяха нарушени.

В материала те припомнят и унизителното изтегляне на САЩ от Афганистан, от момента на което са изминали по-малко от две години.

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *