Киев в паника: Ето кои големи украински градове са на мушката на руската армия

Свят

Въоръжените сили на Руската федерация са превърнали Суми и Харков в своя следваща мишена. Според пенсионирания майор от Националната гвардия на Украйна Алексей Гетман, точно затова противникът иска да разтегне украинската отбранителна линия, съобщава „Еспресо“.

Той смята, че руската армия може да отвори още един участък от фронта.

 

„Руснаците ще отворят фронт недалеч от Суми. Те искат да превърнат големия град Суми и големия град Харков в свои следващи мишени, се разбра от думите на Алексей Гетман.

Той отбелязва, че руските въоръжени сили искат значително да разтегнат украинската отбранителна линия. В Сумска област има 560 километра граница с Руската федерация.

Според Гетман противникът може да няма достатъчно сили, защото там са концентрирани около 30 хиляди военнослужещи, които трябва да бъдат разтегнати по цялата фронтова линия и до района на Харков, което в крайна сметка ще достигне до хиляда километра. Но ако вкарат в Сумска област още нови попълнения, както направиха в Харковска област, тогава за Украйна ще стане трудно.

Военният експерт отбелязва, че трябва да бъдат построени укрепления във вътрешността по-близо до Харков. Ако са изградени правилно (първа, втора, трета линия на отбрана), тогава руската армия може да не премине отвъд тази линия. Това, което смущава Гетман е, че ВСУ вече нямат време да извършат тази огромна работа, защото руснаците настъпват по целия фронт. И защото Който и да се заеме да прави тези нови укрепления ще бъде под обстрела на руската артилерия и ракетни войски.

Превод и редакция: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *