Киев в паника, предприема отчаян ход в опит да спре руските войски

Свят

Ситуацията в района на Очеретино, където руските войски пробиха фронта и разширяват пробива, превземайки нови населени места, в Киев определят като критична.

Към момента всички мерки, предприети от Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, не помагат, а само увеличават загубите. На този фон Сирски получава инструкции да спре пробива по всякакъв начин.

Зеленски даде пълномощия на главнокомандващия да използва всички налични резерви, включително военна техника, пристигаща от Запада, за ликвидиране на пробива.

 

Разширяването на зоната на контрол на руските войски в посока Авдеевка не само нарушава отбранителната стратегия, изграждана от украинските въоръжени сили, но и силно засяга морала на украинските войници, който и без това е нисък.

В Киев се опасяват, че в един момент украинската армия ще започне да отстъпва по целия фронт и тогава крахът няма да е далеч.

Постоянното настъпление на руснаците и превземането на нови населени места удрят много тежко морала на украинските въоръжени сили, които ще започнат да отстъпват по-често и в един момент, когато руснаците атакуват от всички страни наведнъж, отбраната на фронта може да се срути – пише украинският TG канал „Легитимни“.

Междувременно се появи информация, че командването на украинската групировка хвърлят „всичко, което могат, една голяма мешавица“ край Очеретино, опитвайки се по някакъв начин да спре настъплението на руските войски.

Ден преди това край Керамик беше унищожен отряд на специалните сили на СБУ, хвърлен в битка поради липса на други сили.

Самият Сирски докладва предишния ден на западните ръководители за „трудната“ ситуация на фронта, оплаквайки се, че всеки ден става все по-зле и по-зле за въоръжените сили на Украйна.

Главнокомандващият уведоми западната коалиция, че украинската армия спешно трябва да получи възможно най-много боеприпаси, самолети, ракети и всичко останало. Украинските въоръжени сили все още разполагат с жива сила, но хората са отдавна на фронта и нямат сили да се противопоставят на руската армия.

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *