Киев гръмко обяви, че ще принуди руската армия да се оттегли, но видео показа реалната ситуация на фронта!

Свят

Военният експерт Олег Жданов предполага, че съдбата на окупирания Херсон може да бъде решена през следващите няколко седмици, съобщава „УНИАН“.

 

„Съгласен съм с тази формулировка, че следващите две седмици могат да бъдат решаващи. Ако в рамките на две седмици унищожим повечето складове с оборудване и боеприпаси и не позволим прехвърлянето на техника на десния бряг (а имаме всички предпоставки за това), то тогава от третата седмица може да усетим рязък спад в боеспособността на противника. И не е сигурно, че ще продължи да се съпротивлява. Напълно възможно е отстъплението да започне“, прогнозира той.

Според Жданов, на украинските въоръжени сили са им необходими още две седмици, за да принудят руските сили да се оттеглят.

Заради широко разгласената офанзива на ВСУ в Херсон военните кореспонденти на армията на ДНР са решили да се запознаят с реалната ситуация на фронта.

Те са отишли на позициите на едно от мотострелковите подразделения на руските въоръжени сили, действащи в посока Николаев и са показали ситуацията, съобщават световните издания.

Офицер от американското разузнаване предупреждава за нова тактика на САЩ в Украйна

Съединените щати подклаждат конфликти в различни региони с надеждата да отклонят вниманието на Русия и да усложнят ситуацията в Украйна, заявява бившият офицер от американското разузнаване Скот Ритър в канал в YouTube, информират световните издания.

Той изказва предположение, че Вашингтон, усещайки, че украинската криза не се развива успешно, се опитва да „създаде хаос“ в други потенциално взривоопасни части на Европа, като например Косово.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *