Кирил Добрев изненадващо обяви дали ще събори Нинова и от какво трябва да се боим!

България отблизо

„С Корнелия Нинова сме другари и съм човек, който съм стоял зад нея и всичките й непопулярни решения.

Единствената договорка помежду ни с Нинова трябва да е, да работим за общото благо на партията“, сподели зам.-председателят на БСП Кирил Добрев. „Аз стоя зад политиката, която партията провежда. Участвам в номинационната кампания, дали ще участвам в избора ще кажа между 15-20 март.

Всяка номинация, която получавам по този труден начин, е оценка за работата ми. Г-жа Нинова няма повод да се страхува от мен. Дори съм я спасявал от самата нея. Тя може да бъде спокойна. Искам да покажем как можем да се справим с ГЕРБ“, добави той в сутрешния блок на bTV.

„Всички трябва да имаме една договорка – не как ставаме председател, а как печелим изборите и какво правим след това. Ние сме един екип. 26 април минава и какво правим на 27. Какво значение има кой ще яхне коня, когато коня е стар и болен, на места е куц, на някои места няма и кон. Много ми е мъчно това, което се случва. Аз с този кон съм се родил, този кон съм възпитал децата ми как да го хранят. Този кон може да изведе България на друго ниво, да имаме едно по-честно управление“, каза зам.-председателят на БСП.

Попитан защо вече 10 години БСП е опозиция той заяви: „Ние сме най-сериозната алтернатива. Въпросът е във финните настройки. Тази алтернатива да не да плаши, защото някак си все накрая не се получава“.

„Като някакви шамани сме „Свалете Бойко!“. Ок, ще го свалим, но после какво правим. Трябва да убедим обществото, че след Бойко Борисов ще дойде нещо по-добро. Хората гласуват за по-малкото зло“, поясни той.

Добрев бе категоричен, че добрият политик е този, който събира, а не този, който разделя. Ако стигне до там да се кандидатирам за лидер на БСП ще дам отговор на всички въпроси за това защо с Нинова вече не сме „едно“.

Той коментира и проверката на приватизацията, която главният прокурор Иван Гешев поде: „Всичко, което излезе няма да има юридическа стойност. Но това беше бандитска приватизация, която нанесе големи щети на обществото. Обществото иска да знае кои са тези, които нарязаха индустрията ни и съсипаха и заличиха професии. Проверката има морална стойност и е добре да излязат резултатите“. „Бях малък дребен и прохождащ народен представител, когато е станала приватизацията на Панаира в Пловдив и не мога да кажа какво се е случило“, допълни той, цитиран от blitz.bg.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *