Кирил Петков ексклузивно обясни ще има ли правителство и кой ще е премиер

България отблизо
Не видях нищо страшно и драматично в този запис. Това беше поредната „Македония”. Едни хора си играят на куклен театър – измислят си някаква теза за оправдание, а реално трябва да си направите извод какво се случва с парите им.
„С нашия мандат преди седмици ние обявихме Асен Василев като кандидат за премиер. Не вярваме, че всяка седмица трябва да имаме нов. Ако трябва да предложим някого, аз лично вярвам на Асен Василев“. Това заяви премиерът в оставка Кирил Петков в ексклузивно интервю за предаването „На фокус“ с Лора Крумова.

Така министър-председателят в оставка Кирил Петков коментира темата с изтеклия запис от закрито заседание на парламентарната група на „Демократична България“, след който лидерът на „Има такъв народ” Слави Трифонов обяви, че партията му излиза от преговорите за нов кабинет.

 

„За мен няма опция Слави Трифонов да е наш партньор“, обяви той и призна, че още в началото на новите преговори за правителство му се е сторило съмнително, че „от днес за утре пак има диалогичност и пак някой се е събудил след катарзис“.

Кирил Петков бил убеден още, че „Има такъв народ“ няма да подкрепят кандидатурата на Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ.

 

„Най-вероятно ще вървим на избори. Необходимо е много време и енергия, за да си отвоюваме държавата“, прогнозира министър-председателят в оставка.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *