Кирил Петков изненадващо: Победихме ГЕРБ и Борисов!

България отблизо
„Имам една добра новина за избирателите на „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ). Без нашето участие в консултациите Борисов не може да стане премиер, както се надяваше преди изборите. Няма да е премиер.“

Това написа съпредседателят на „Продължаваме промяната“ (ПП) Кирил Петков в социалната мрежа Facebook.

 

Той бе категоричен, че всеки глас за ПП-ДБ е бил глас срещу „Борисов-премиер“. „Това е ваша победа. Откакто се появи „Продължаваме промяната“ – млада партия, само на три години, Борисов така и не успя да влезе в любимата си роля, колкото и да му се искаше. Така че има смисъл. Продължаваме напред“, допълни Петков.

 

Припомняме, че на 13 юли Борисов даде заявка за кабинет с първия мандат, доминиран от ГЕРБ във важните министерства – на външните работи и на отбраната. Той увери, че правителство ще има, ако премиерът е от ГЕРБ и подчерта, че самият той няма да се кандидатира за министър-председател, за да се ускорят възможностите за преговори.

 

В петък Кирил Петков обяви, че независимо какъв кабинет предложи Борисов, ще бъдат ясна опозиция. Петков отбеляза, че ПП ще бъдат ясна и конструктивна опозиция, като ще подкрепят всички политики, които са „за“ Европа и „против“ корупцията.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *