Кирил Петков култово: Борисов ми е като дъщеря

България отблизо

Войната по пътищата е нещо, с което трябва да се преборим всички като общество и запретнем ръкави всички заедно. Това заяви в ефира на Нова тв бившият премиер и съпредседател на ПП Кирил Петков по повод на катастрофата със загиналия футболен треньор Ферарио Спасов.

„Не мисля, че правителството ще падне. Имам три дъщери и понякога играем, особено като бяха по-малки, на „Не се сърди човече“. Една от тях винаги много се сърди, когато загуби“, поде той и бе посечен от Лора Крумова:

 

„Дайте направо, Борисов е дъщеря ви, така ли?“, запита тя.

Борисов е в ролята на човек, който е получил загуба и още се отърсва от чувството на това. Минаха обаче изборите и имаме важни задачи, които трябва да свършим заедно“, каза Петков.

„Ние подкрепяме правителството, но не сме доволни от него, а сме опозиция, спира да работи за ГЕРБ. Те се държат така“, каза той.

По думите му това е тактически ход на Борисов и опит за гъвкавост.

„Това, което ще работи за тях, нас и България, е да спрем с игричките и цупенето и да започнем да работим за хората“, категоричен е бившият премиер.

„Надявам се, че заедно ни държи бюджет с 12 млрд. инвестиции, ще ни държи заедно че работим срещу корупцията“, обясни Петков.

„Това, което се случва в момента, е, че бюджетът сега излезе на тема дискусия. Имаме месец и половина да го обсъждаме. Този бюджет е много разумно направен“, смята той.

„Директно искам да питам Борисов дали подкрепя в момента този шеф на ДАНС, който причини такава щета на изборите“, каза той.

„Не говорите ли помежду си?“, запита Крумова.

„Говорим си, но той не отговаря“, отвърна й гостът.

Крумова се пошегува, че чака да види дали и Борисов тогава ще му отговори през ефира.

„Президентът подкрепя председателят на ДАНС, ако и Борисов го подкрепя, то въпросът е защо и двамата са на една позиция“, мнително изрече бившият премиер.

„Не знам какво е участието на Йоловски в скандала с машините. От Тошко Йорданов чухме реплики за оплаквания за заплахи и т.н., което няма нищо общо“, каза той.

„Искам да отрека, че на никого, в качеството си на Кирил Петков, не съм оказвал натиск, какво пък остава на министър или да заплашвам нечии деца“, категоричен бе той, а водещата избухна:

„Че вие сте си цял живот Кирил Петков, в кое друго качество може да говорите“, заяви тя и продължи с въпросите.

След момент обаче Крумова реши да закачи повторно госта си с изцепката му и поде:

„Вие като Кирил Петков, в качеството си на Кирил Петков, звъннахте ли на Йоловски да го попитате?“.

„Не съм говорил с него, няма какво да говоря с него“, каза той.

Петков призна, че не се притеснява за оспорването на резултатите от вота в София от страна на Ваня Григорова.

„Така Терзиев само може да вдигне гласовете си“, смята бившият премиер.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *