Кирил Петков отсече: Мнозинството на почтеността няма да стане с политически конструкции!

България отблизо

Разговорите за общи действия не трябва да са сега, а след изборите. Целта на „Продължаваме промяната“ е да се събере мнозинство от 121 депутати, а 121 депутати на почтеността няма да стане с политически конструкции, а с общи цели, декларирани още преди изборите – борба срещу корупцията и прозрачност.

 

Това заяви Кирил Петков, основател на новата политическа формация „Продължаваме промяната“ в студиото на Нова телевизия.

Според него трябва да се даде пълната възможност на избирателите да гласуват за когото си изберат. „Така ще избегнем конфликтите между ляво и дясно“, заяви Кирил Петков и даде пример с десни избиратели, които никога не биха дали гласа си например за Мая Манолова.

Ние от „Продължаваме промяната“, явно заемаме центристко място, обясни Петков.

Иначе Кирил Петков много се зарадвал на изявленията на Мая Манолова и Христо Иванов за общи действия. Това му дава надежда, че в 47-то Народно събрание ще има мнозинство на почтените. Разговори ще има още другата седмица, но това няма да са разговори за коалиция, стана ясно от думите на Петков.

По думите му още другата седмица от новата формация сядат на преговори с „Демократична България и „Изправи се БГ! Ние идваме“.

„Подкрепа от 9 % на изборите е наистина сериозна. Не можах да повярвам, защото все още нямаме партия, листи и кампания. Много благодаря на всички, които ни подкрепиха само на базата на нашите две имена. Този процент, ако се направи хубава кампания, вярвам, че ще се утрои“, каза още Петков.

„Декларирах всичките си средства, когато станах министър. Над един милион лева са ми спестяванията. Всеки лев, който съм спестил, е на базата на  моите успехи в бизнеса. Два пъти инвестирах в компании. Горд съм с тяхното съществуване. Зад всичко, което притежавам, стои честен бизнес, труд и успехи. Живея в малък апартамент в центъра. Обичам да ходя пеша, без да шофирам, ако може. Платил съм си данъците. Не завися от поръчки и държавни договори, така че съм абсолютно спокоен“, обясни Петков на въпрос с какви средства разполага.

На въпрос дали би се обадил на Слави Трифонов и неговата партия „Има такъв народ“, след всички обвинения спрямо него и съратника му Асен Василев, Кирил Петков заяви, че би се обадил на Мика Зайкова, а добри впечатления има и от Ива Митева.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *