Кирил Петков скочи на Слави, обясни за Лена и обяви кой ще е премиер от ПП

България отблизо

„Същият механизъм, който приложихме за електроенергията, ще го приложим и за газа. Това е новина. Виждаме, че хората ни подкрепят. Направихме добра първа стъпка и всеки иска да си довършим работата“.

Това заяви в ефира на БНТ съпредседателят на ПП и бивш премиер Кирил Петков. С него в студиото бе и съпредседателят и бивш финансов вицепремиер Асен Василев.

 

„Цената на газа се качва, защото в края на 2019-а година договорът е преподписан така, че да се върже с борсата. Борсата е лесно манипулируема. Защо ГЕРБ е направило това подписване“, запита Асен Василев.

„Направихме много грешки, но направихме и много добри първи стъпки. Увеличихме пенсиите повече, отколкото бяха увеличени за 12 години. Дадохме на хората безплатни детски градини, спряхме отровата от „Капитан Андреево“. Сега въпросът е да си свършим работата и след втори октомври. Искаме да увеличим минималната работна заплата. Искаме да продължим увеличаването на пенсиите и антикорупционната комисия да заработи“, каза той.

По думите му преча през последните седем месеца са били депутатите на ИТН.

„Искаме властта отново и го правим“, каза Василев.

Петков добави, че са решили да вкарат повече съветници в системата, защото корупцията е навсякъде.

Двамата бяха помолени да коментират идеята на Слави Трифонов за референдум за президентска република:

„Трифонов инициира три референдума и не реализира нищо от тях, когато можеше. Даже Тодор Живков не си е позволявал да концентрира толкова много власт“, каза Василев.

„Ние видяхме, че Слави спечели няколко избора, разруши няколко правителства и парламента. Той е човек от прехода. Този тип троянски коне не трябва да влизат в коалицията. Слави Трифонов е троянски кон на мафията“, каза Кирил Петков.

По думите им вратата на ПП към ИТН е завинаги затворена.

„Искаме да благодарим. Те се отдадоха изцяло на каузата и тези стари мутренски похвати се опитаха да ги очернят. Няма да ги видите в листите като депутати. Не знам дали те ще останат в политиката, те сами ще решат и ще ви кажат“, каза Петков по повод напускането на Лена Бориславова и Яна Балникова.

Петков проговори и за отцепниците от ИТН, които вече са в листите на ПП и обясни, че техните избиратели сами са ги посъветвали да ги сложат там.

„Ние сме екип. Имам голямо доверие на Асен Василев и той на мен. Ще решим заедно след изборите кой от двама ни ще е премиерът, но няма да е трети“, каза той.

Ицо Хазарта пенсионира Борисов в 25 МИР в София и сега ще е така“, закани се Петков.

Петков призна, че баща му и Борисов са астрални близнаци и баща му се е пенсионирал вече, и е време и на Борисов.

Tagged

1 thought on “Кирил Петков скочи на Слави, обясни за Лена и обяви кой ще е премиер от ПП

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *