Кирил Петков скръцна със зъби: Борисов да не ми говори чрез медиите и да не ме заплашва! Имам си телефон…

България отблизо

„Това, което искам да кажа на Борисов е първо, ако иска да си говорим може винаги да се обади, а не да си говорим през медиите. Надявам се, в първите дни на септември да продължим комуникацията“, това заяви съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ (ПП) Кирил Петков. 

Думите му идват, след като в събота Борисов намекна, че „сглобката“ може да се развали и правителството да си отиде.

 

Петков пък поясни, че се надява в първите дни на септември да продължат комуникацията.

„Второто, което ме притеснява много е че миналия път, когато правителството падна беше главно заради поръчките за ремонт на пътищата. Ние искахме да ги пуснем напълно прозрачно, парите да отиват за ремонт, а не в чували.

Това, което в момента се случва е министър Цеков пуска отново поръчките по най-прозрачния начин, електронно и на най-ниска цена.

И сега въпросът ще бъде дали същите икономически интереси, които свалиха миналото правителство ще започнат да клатят и сегашното. Защото знам, че там става дума за стотици милиони и най-вече за честното строителство“, поясни Петков.

По повод убийството на Алексей Петров, Кирил Петков коментира, че е „безумно“ през 2023 година да има показни убийства и едновременно с това службите за сигурност да не бъдат реформирани.

„Въпросът към ГЕРБ е защо три месеца не се вкарва закон за реформа на службите, и ГЕРБ трябва ясно да се определят с президента ли са или за реформи на службите“, добави Петков.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *