Кирил Петков с ултиматум към Борисов: Ела утре!

България отблизо

Каним Бойко Борисов и Мария Габриел, както и техния преговорен екип, в удобно за тях време, на среща в петък в Народното събрание, за да започнем официални преговори. Основната тема в тези преговори ще бъдат реформите в регулаторите, в правосъдието и за всички онези неща, за които досега сме говорили, за да видим дали имаме обща визия за България или не.

 

Това коментира пред журналисти в парламента съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

 

Петков допълни, че на базата на тези разговори ще се опитат да направят кабинета „Габриел“ реалност.

 

Ние не искаме КЗК да е майка на монополите и мащеха на гражданите, искаме хората да знаят, че някой ги пази. Нормално ли е мобилните оператори да си вдигат цените безконтролно, не е нормално, ако имаше регулатори, нямаше да има медии и фалшиви новини. Нормално ли е да имаме Евра, Нотариуси и Джуджета, каза той.

 

Второстепенен е разговорът за министрите, ако всичко това се реши, заяви той. Огромен приоритет за всички нас е Еврозоната, безумна идея е смяна на финансов министър по това време, заяви той.

Коалицията изпрати официални покани до ГЕРБ за разговори този петък (8 март), като посочи като основна тема реформата в регулаторите и правосъдната система. „Всички тези неща ще покажат дали имаме една обща визия за България“, заяви за пореден път Петков.

 

Колегата му Христо Иванов заяви, че преговорният екип на „Продължаваме промяната – Демократична България“ ще разговаря, с „когото пратят от ГЕРБ“, дори и Бойко Борисов да отсъства. Той допусна, че преговорите едва ли ще бъдат публични.

 

Атанас Атанасов пък критикува споразумението, което ГЕРБ предложи на коалицията, като каза, че „неграмотен човек го е писал“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *