КОЙ е лицето на България в ЕС? Изпийте един валериан преди да прочетете това!

България отблизо

Мислите, че нищо не може да ви изненада?

Може, може!

Напишете в Гугъл „лице на европредседателството на България“, щракнете на изображения и ще подскочите.

На първите четири снимки се мъдри ухилената самодоволна физиономия на Делян Пеевски, а после се ниже дълго и протяжно Лиляна Павлова и последен в компанията е Бойко Борисов.

Не, никой не ни подвежда. Не е номер, не е шега. Гугъл е робот, машина, пресява думите и намира точните тагове за едно търсене.

Цялата тази нелепица е по причина, че Гражданско движение  „БОЕЦ“ внесе това иронично предложение в Народното събрание още в първия му работен ден след лятната ваканция. Те предложиха Пеевски да е лицето на България, тъй като той олицетворява всичко, случващо се в страната. От движението се борят с корупцията, внесоха сигнала за „ЦУМ гейт“, искат правосъдие за всеки и съдебна реформа, но засега не постигат целите си, тъй като са тръгнали срещу мафията.

Разбира се борбата с мафията е трудна, но предложението остана в медиите, а друго нямаше.

България не се сети да посочи свое лице, което да ни представлява. Затова Гугъл продължава да посочва Пеевски като символ на родината ни!

Нелепо, смешно, трагично!

Но пък от друга страна реалистично.

Ако не друго, ще покажем на ЕС колко добре си живеем и не изпитваме никакви материални лишения. И трите лица, които излизат в Гугъл, са достатъчно охранени и не може да се каже, че мизерстват.

И трите лица символизират родното „демократично“ развитие и са намесени в далавери, кой в по-големи, кой в по-малки. И Пеевски, и Борисов са сочени от чуждите медии за хора, свързани с мафията. И то не в една и две публикации, удобно подминавани от родните журналисти.

А щом открито ни наричат държава на мафията, защо Пеевски да не ни е лице?

Защо да не е ТОЙ?

Или ТЕ?

Лицето на народа отдавна е сведено раболепно надолу и само ТОЙ остана.

Ех, Българио!

Автор Станислава Славова , istinata.net

 

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *