Контрера: ПП-ДБ махат служебните правителства, за да могат да управляват вечно

България отблизо

Общинският съветник от ВМРО в Столичния общински съвет Карлос Контрера написа коментар в социалните мрежи за напъните на ПП-ДБ да премахнат служебните правителства на президента Радев.

Ето какво пише той:

 

Според трио джендър (ППДБ) институтът на служебния кабинет трябвало да бъде премахнат. Аргументът е да не се давало вариант на Румен Радев да участва в изпълнителната власт. Подобен мотив показва цялата нелепост и правен нихилизъм на джендъриата.

Запалете цялата плевня заради бълхата! Умници, милички. Мандатът на Радев така или иначе ще приключи, но нанесените от вас поражения дълго ще обслужват точно олигархията и кръговете на зависимости. Според предложението в чл. 99, ал. 5 от проекта, правителството в оставка става служебно.

Например представете си свалените с вот на недоверие (като кабинета Петков) да продължат да управляват като служебни. И в същото време да са и кандидати за народни представители…

Интересно каква е правната логика някой със свалена легитимност и в оставка да бъде кредитиран да продължи да управлява безконтролно (защото няма Парламент, който да контролира)? Още по-интересно е при подадена оставка как ще задължиш министри да продължат да бъдат служебни министри? Това изглежда като някаква пожизнена обязън…

Парадоксалното е, че един подобен свален от власт кабинет практически може да управлява неограничено време. Скъсени са и сроковете за дата на избори – един месец от прекратяване на пълномощията на кабинета. Служебният кабинет от министри в оставка, забележете, подпомага организирането на изборите. Що ще рече подпомага и как точно не е ясно, тъй като де факто изборите се произвеждат чрез ЦИК, но с участието на МРРБ, МВР, МВнР и т.н.

Въобще много неизвестни. Тепърва ще направя опит за критичен анализ на този проект, който далеч надхвърля темата за съдебната власт и вкарва трактовки, които променят устоите на сегашния правов ред.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *