Костадинов се закани на управляващите: Ще ви изпратим в историята, някои от вас – в затвора!

България отблизо

Костадин Костадинов заяви, че „Възраждане“ ще напуснат залата днес, когато в парламента се гледат на второ четене поправките в Конституцията.

 

„Ще ви изпратим в историята, някои от вас в затвора, да живее България“, обърна се той към управляващото мнозинство, след остро опозиционно слово . 

 

По думите му няма конституционно мнозинство, а антиконституционен башибозук. „Възраждане“ ще се концентрират върху единствената не завладяна институция в България – Конституционният съд, към който ще се обърнат и се сезират след приемането на промените в Конституцията.

Излизането на „Възраждане“ от пленарна зала бе посрещнато с аплодисменти, а от някои места на залата се чуха и възгласи „айде, чао“.

Заедно с „Възраждане“, от пленарната зала излязоха иo депутатите от „Има такъв народ“.

 

Преди ден депутатите на „Възраждане” се опитаха да блокират работата на НС, като окупираха парламентарната трибуна. Когато останалите народни представители намериха начин да работят, като правят изказвания от място с подвижен микрофон, хората на Костадинов пробваха да скъсат кабелите на озвучителната система.

 

Ако заедно с ИТН бойкотират този процес, защо са внесли десетки предложения между първо и второ четене, контрира Корнелия Нинова. Защо ги правите тези предложения, ако напускате залата, попита тя.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *