Костадин Паскалев: Властта вече не се прикрива, става нагла! Купува всичко, включително и мръсно бельо!

България отблизо

На всички е ясно и е видимо с просто око, че има голямо противопоставяне между премиера Бойко Борисов и парламентарната група на ГЕРБ, която играе под ръководството на Цветан Цветанов.

Това заяви  по bTV бившият регионален министър Костадин Паскалев. Получава се едно доста сериозно разминаване между думи и дела. Депутатите вече не пеят в хор с Борисов, изказват коренно различни становища по една или друга тема, а сега успяха да бламират цели три оставки на министри, оправдавайки се с президента.

Ако погледнем назад ще видим, че много оставки бяха поискани, а  досега си е отишъл само Димитър Главчев. Депутатите някак успяха да запазят и Делян Добрев след гафа в Хасково, и Теменужка Петкова след издънката на приятелката й Гинка.  Всеки път се намират причини един или друг да бъде запазен, защото бил голям и незаменим професионалист и ценен кадър за партията, каза  Паскалев. „Това показва не подкрепа на Борисов, който иска оставките, а за амбициите парламентарната група  да бъде запазена, за да изпълнява нарежданията  на нейния шеф”, допълни той.

Според него е нормално Цветанов да отрича, че има  вътрешен конфликт в партията. Той го повтаря всеки ден, но на практика върши друго.   „Ако той признае, че има конфликт с Бойко Борисов, единият от двамата задължително трябва да си отиде, но никой засега не иска да се откаже от мястото си и амбициите си”, каза Паскалев.

Пълна каша са и решенията на МС, които идват хаотично. Министрите още висят с оставки в джоба, но в същото време гласуват да се вдигнат работните заплати на хората в бюджетната сфера с 10%. От МС решават увеличението да е на калпак, а няколко часа по-късно финансовият министър обявява, че няма да бъдат увеличени само с 10% заплатите, калпакът пада и на някои ще бъдат увеличени с повече. В същото време някак тихо и под сурдинка вчера  ВСС реши, че заплатите на съдиите и прокурорите ще бъдат увеличени със 17%. А на бедните кога? И с колко?

Точно в моментът, в който държавниците трябва честно да отговорят кой е виновен за трагедията в Своге, те започват да се занимават със заплати.

Е нас има уникално политическо безочие и уникална корупция при изпълнението на строителните обекти. Ловят разни престъпници за пране на пари, но забележете нито една фирма, която се занимава със строителство.

Министерските оставки няма да доведат до нищо. Порочният кръг ще продължава да се върти, далаверите също.

Оставките на министрите са катализатор за оттичане на напрежението. Докато не стане ясно кой е виновен за калпавите пътища и невинните жертви, няма никакво значение как се казва министърът, заяви Паскалев.

Но театърът продължава, Цветанов и Борисов се окопават във властта, само че поединично!

И всеки държи за компромат мръсното бельо на другия!

Автор Станислава Славова, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *