Крадец на трупове? Или или ловец на плъхове? Вижте още какви странни професии е имало!

Лайф зад паравана

Когато наближи края на седмицата и на човек почне да му дотяга работата и си мечтае за уикенда, време е да напомним, че по света е имало и далеч по-неприятни професии, които отдавна вече не съществуват.  Няма да обсъждаме онази древната, която си е актуална и днес. Вижте някои, които днес не съществуват или поне не в този си вид и функции.

Бръснар – Преди векове упражняващите тази професия са извършвали и други дейности, като вадене на зъби, почистване от въшки, пускане на кръв с лечебна цел.

Ловец на плъхове – Сами се досещате неприятно занимание, но пък е било добре платено.

Човек – будилник –  Само като си представиш колко гняв са изпитвали хората към този, който ги буди, добре, че после са се появили механичните будилници.

Секач на лед- Хем да си здрав в ръцете, хем пък и не можеш да работиш цялата година, защото обектът ти се разтопява лятото.

Млекар – Това е било горе-долу поносимо, като се има предвид възможността за контакти с доста младички домакини рано рано по росата.

Крадец на трупове – Е, това вече е неприятна работа, и то много. Но пък са се търсели в университетите за дисекции и се е плащало стабилно за пресните и качествени трупове. Лошо, тръпки ме побиват, не съм за тази работа, все повече си харесвам моята.

Носач на хора – Ако ти се падне някой здрав мързелив юнак, тежко ти и горко. Че и не върви да го изтървеш, до там ще бъде с работата ти. Ако само с това се разминеш де.

Събирач на пиявици – Гадост! Но са били нужни, лекували са се с тях.

Нещо като PR-те днес – Планьор на римска оргия – някак си поносимо звучи, все пак е важно мероприятие и си изисква предварителната подготовка на събитието.

О, времена, о нрави….

Та като ви писне от вашата си работа, спомнете си, че сега пък някой някъде тества презервативи и анални термометри, друг оценява дъха, на някой му се налага да събира семенна течност от бик или да осеменява животни.

Е, вашата работа е доста по-приятна, съгласни ли сте?

Автор Ели Комитска,  istinata.net

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *