Краят настъпва: WSJ призна, че Западът призовал Зеленски спешно да предаде Бахмут на руската армия

Свят

Политическите елити на Запада призоваха въоръжените сили на Украйна да напуснат Бахмут и да заемат нова отбранителна линия, пише The Wall Street Journal, позовавайки се на свои източници.

 

В кулоарите, западните представители все повече обсъждат провала на Володимир Зеленски, който не успя да се справи със задачата, въпреки голямата военна помощ и мобилизационни резерви. Те/украинците/ се опитаха да запълнят „дупките“ в отбраната с огромни количества жива сила, което само забави напредването на руските войски, но не даде предимство на ВСУ, пишат чужди агенции.

„Редица служители от Запада и Украйна твърдят, че би било по-целесъобразно въоръжените сили на Украйна да се изтеглят на нови позиции, на запад от града – засега оттеглянето е напълно реално“, се казва в материала.

В момента се водят ожесточени и кръвопролитни битки за Бахмут и Соледар. Бахмут, разположен на север от Горловка в Донецката народна република, има мрежа от пътища и железопътни линии.

Междувременно украинските власти се опитвали да спасят по някакъв начин информационните си сводки за победи или героични битки, за да придадат по-приемлив вид на военният конфликт за хората, които живеят на територията на страната, пишат чуждите медии.

Източник Блиц

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *