Кремъл разкри каква е целта на руската операция в Украйна!

Свят

Кремъл заяви, че военната операция срещу Украйна ще продължи толкова дълго, колкото е необходимо, в зависимост от нейните „резултати“ и нейната „целесъобразност“, предаде Франс прес.

Говорителят на руския президент Дмитрий Песков каза също пред журналисти, че Москва има за цел да наложи „неутрален статут“ на Украйна, нейната демилитаризация и елиминирането на „нацистите“, каквито според него има в страната.

„Продължителността на операцията ще се определя от нейните резултати и нейната целесъобразност. Тя ще бъде определена от главнокомандващия“ въоръжените сили, президента Владимир Путин, каза Песков.

Той добави, че руснаците категорично подкрепят военните действия на страната си.

Говорителят увери, че Москва не се опитва да извърши „окупация“ на Украйна и че бъдещето остава „въпрос на избор на украинския народ“.

„В идеалния случай Украйна трябва да бъде освободена и прочистена от нацистите“, каза говорителят на Кремъл.

Москва обвинява прозападните власти в Киев, че са организирали „геноцид“ над рускоезичното население на Изтока с помощта на военни части, близки до крайнодесните движения в страната.

Говорителят спомена като цел на операцията „неутрализацията на военния потенциал“ на Украйна, която „наскоро беше силно укрепен, включително благодарение на дейността на чужди държави“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *