Крум Зарков към Пеевски: В президентството няма кеш, вътре е светло

България отблизо

През седмицата председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски призова президента да подаде оставка, а прокуратурата да разследва „Дондуков“ 1 за възможни корупционни схеми, свързани със секретаря на държавния глава Николай Копринков. Депутатът посочи, че президентството е една „тъмна институция, пълна с много кеш“.

 

„Кеш няма, вътре е светло. Това са глупости, които г-н Пеевски говори и бих го призовал ако знае нещо, да отиде в прокуратурата да го каже. Ако не, да намери друг обект за своите ругатни“. Това заяви в „Говори сега“ по БНТ Крум Зарков, съветник на Румен Радев по правните въпроси.

 

„Решението на президента да не присъства на клетвата на новите конституционни съдии бе от символен характер, защото той показа, че има един човек и една институция, които не приемат ненормалното да ни се представя като нормално“, каза съветникът на президента.

 

Президентът е посочил мотивите си против избора на Атанасова и Белазелков в конституционната си жалба и това няма общо с клетвата.

„България се управлява ненормално на нормалната човешка логика и някой трябва да казва от време на време, че царят е гол. Трябва това, което хората през цялото време си говорят, да има и своя институционален изразител“.

 

Зарков е категоричен, че Румен Радев не е нарушил Конституцията, като е оспорил избора на новите съдии и не е присъствал на клетвата им. На критиките на предшественика на Радев – Росен Плевнелиев, отговори:

„Самият г-н Плевнелиев не опорочи ли такава процедура или се лъжа?“

Има страшно много депутати, които искат президентът да не им пречи да си развяват коня – не изключвам възможността те да поискат импийчмънт, но бих се учудил, коментира Крум Зарков.

Tagged

1 thought on “Крум Зарков към Пеевски: В президентството няма кеш, вътре е светло

  1. Ето на Зарков вярвам.За мен е умен,честен и добър юрист.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *